UICF του ISIS: Αποκάλυψη ονομάτων 5 hackers

UICF τα παιδιά του ISIS: Η Interpol σε με το Group-IB, μια εταιρεία ασφάλειας από τη Μόσχα, εντόπισαν και αποκάλυψαν τις πραγματικές ταυτότητες πέντε μελών της Ομοσπονδιακής Ισλαμικής Κυβερνητικής Δύναμης ή United Islamic Cyber Force (UICF).

Η UICF είναι μια χαλαρά διαχειριζόμενη hacker που ειδικεύεται στην παραποίηση ιστοσελίδων και σε επιθέσεις DDoS όταν συμβαίνουν πολιτικά φορτισμένα . Συνήθως η ομάδα λειτουργεί υπέρ του ISIS.UICF

Η ομάδα δραστηριοποιείται από τον Ιανουάριο του και κατάφερε να αποκτήσει πάνω από 40 μέλη κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο δια.

Τα πιο δημοφιλή “hacks” της UICF είναι η παραποίηση των ιστοτόπων TV5Monde, Bloc Québécois και Notepad ++ τον Ιανουάριο του 2015, μετά τις επιθέσεις του Charlie Hebdo.

Οι hackers της UICF ανέλαβαν τον έλεγχο των ιστοσελίδων και δημοσίευσαν μηνύματα υπέρ του ISIS για την υποστήριξη των τρομοκρατών του Charlie Hebdo.

Από αυτά τα defacement, μαζί με άλλα στοιχεία που έδιναν στα hack τους, οι του Group-IB κατάφεραν να δημιουργήσουν προφίλ για τους hackers της UICF.

Σε πέντε περιπτώσεις, οι ερευνητές μπόρεσαν να συνδέσουν αυτά τα προφίλ με τις πραγματικές τους ταυτότητες. Και οι πέντε hackers της UICF είναι νεαροί άνδρες, που μόλις τελειώσαν το σχολείο.

Σύμφωνα με τo Group-ΙΒ, οι πέντε hacker είναι οι: Chakra Bernaty (AnoaGhost) από την Ινδονησία. Guntur R. (Gunz_Berry) από την Ινδονησία, Habiblahi Adeleke B. (W3bh4x0r) από τη Νιγηρία. Lakhar B., (Lakhdar DZ) 21 ετών από την πόλη Sidi Bel Abbes της Αλγερίας και ο Zishan Rider από το Δελχί της Ινδίας.

Κάθε ένας από αυτούς τους πέντε hackers είναι μέρος πολλών hacking ομάδων, και όχι μόνο της UICF. Όμως και οι πέντε είναι άτομα χαμηλής ειδίκευσης.

Η της Group-IB περιλαμβάνει λογοκριμένες των hackers, συνδέσμους σε προφίλ κοινωνικών μέσων και πώς τον τρόπο που ερευνητές ανακάλυψαν τον κάθε ένα από αυτούς.

Η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή του AnoaGhost, στην οποία οι ερευνητές φέρεται να τον ανακάλυψαν λόγω μιας φωτογραφίας που ανέβασε online. Η έδειχνε τον hacker ντυμένο στη σχολική του στολή, που εμφάνιζε και το πραγματικό όνομά του.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).