Archive of Contemporary Music: 50.000 ψηφιοποιημένα βινύλια για κατέβασμα

To Αρχείο Σύγχρονης Μουσικής της Νέας Υόρκης (Archive of Contemporary Music – ARC) έχει φτάσει αισίως στην ψηφιοποίηση 50.000 δίσκων 78 στροφών, τους οποίους μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε εντελώς .

Archive

Το Archive of Contemporary Music ξεκίνησε τη διατήρηση οπτικοακουστικού υλικού από το 1985, και λίγο πριν από ένα χρόνο, συνεργάστηκε με το Internet Archive για να φέρει σε πέρας το project Great 78 και να το διανέμει στο κοινό.

Μαζί με τον προμηθευτή οπτικοακουστικής ψηφιοποίησης George Blood L.P. και διάφορους εθελοντές, το έργο Great 78 μέχρι σήμερα έχει βγάλει στο διαδίκτυο πάνω από 50.000 ψηφιοποιημένες δίσκους 78 στροφών και ηχογραφήσεις κυλίνδρων, τους οποίους μπορείτε να τους ακούσετε στο Internet Archive με όλα τα παράσιτα τους, σαν να είχατε ένα πικάπ 78 στροφών.

Στα εν εξελίξει projects, το Internet Archive έχει πραγματικά πάνω από 200.000 φυσικές ηχογραφήσεις που του έχουν δωρήσει, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι από τη δεκαετία του 1950 και νωρίτερα. Αυτές οι πρώτες ηχογραφήσεις έγιναν από shellac, και δεν είναι η ρητίνη που γίνονται οι δίσκοι σήμερα. Το shellac είναι ένα εύθραυστο υλικό που ξεπεράστηκε γύρω στο 1960, δεδομένου ότι συχνά δημιουργεί ασυνήθιστα επίπεδα θορύβου και μπορεί κυριολεκτικά να σπάσει μέσα στα χέρια σας αν δεν χειριστεί κατάλληλα. Χωρίς ψηφιοποίηση, είναι πιθανό κάποιες από αυτές τις ηχογραφήσεις τελικά να καταστραφούν και να χαθούν στην ιστορία για πάντα.

Η επικέντρωση του Internet Archive είναι στην ψηφιοποίηση αρχείων που είναι λιγότερο ευρέως διαθέσιμα και αγνοούνται. Η συλλογή προσφέρει μεγάλη γκάμα από early blues, bluegrass, yodeling, και αρκετές Novachord synthesizer ηχογραφήσεις από το 1941.

Η ψηφιοποίηση αυτών των παλιών μουσικών κομματιών είναι μια περίπλοκη . Διαφορετικοί τύποι γραφίδας μπορεί να επηρεάσουν το πώς ακούγεται όταν παίζεται ένα κομ, και ταχύτητες αναπαραγωγής δεν είχαν τυποποιηθεί μέχρι περίπου τα τέλη της δεκαετίας του '20, που σημαίνει ότι υπάρχει συζήτηση για τη “σωστή ταχύτητα” στην οποία ένας δίσκος θα πρέπει να να παίξει. Οι εργαζόμενοι για το project αυτό πρέπει επίσης να λαμβάνουν και αισθητικές αποφάσεις, όπως η τοποθέτηση του μικροφώνου και τι συχνότητες είναι σε θέση να αναπαράγει το υλικό του δίσκου (το οποίο είναι καχεκτικό σε σύγκριση με τις σύγχρονες αναπαραγωγές ήχου). Ο στόχος δεν είναι να γίνει remaster ένα αρχείο ή να αφαιρέσουν όλα τα υπάρχοντα αντικείμενα αναπαραγωγής από μεταβλητές όπως το πόσες φορές παίχτηκε ή πώς καταγράφηκε αρχικά, αλλά να διατηρήσουν το δίσκο ως ένα «ιστορικό τεχνούργημα».

Στη του Great 78 του Internet Archive, μπορείτε να αναζητήσετε από τον δημιουργό, ο οποίος έχει ψηφιοποιήσει το δίσκο, το έτος της αρχικής ηχογράφησης, και πολλά άλλα. Όταν ακούτε μια εγγραφή, συχνά υπάρχουν εναλλακτικές ή πολλαπλές εκδόσεις του ίδιου τραγουδιού που έχουν εγγραφεί με διαφορετικές γραφίδες. Είναι όλα διαθέσιμα για να αφήσετε και να τα κατεβάσετε.

Μπορείτε να βοηθήσετε και να συμβάλετε στο έργο Great 78, α θέλετε, αφού η ομάδα πάντα ψάχνει για εθελοντές για να βοηθήσουν στη βελτίωση των μεταδεδομένων, επαφές με συλλέκτες, δωρεές 78s, και πολλά άλλα. Ή μπορείτε απλά να δείτε μια από τις συλλογές τους και να απολαύσετε ένα κομμάτι της μουσικής ιστορίας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).