Paint net: στο Windows Store. Το θέλεις; Θα πληρώσεις

Μια έκδοση του δημοφιλούς προγράμματος επεξεργασίας εικόνων Paint.net δημοσιεύθηκε στο Windows Store σαν Universal Windows Platform εφαρμογή.

Θα πρέπει να συνηθίσουμε το να βλέπουμε προγράμματα των Windows να ανεβαίνουν στο σαν apps, λόγω των εργαλείων που έχει διαθέσει η Microsoft όπως τον μετατροπέα Desktop Bridge, τα οποία βοηθούν τους προγραμματιστές να μεταφέρουν τα προγράμματά τους στο Store με ελάχιστη προσπάθεια.

Ο μετατροπέας κάνει την σκληρή δουλειά και οι προγραμματιστές μπορούν να προσθέσουν συγκεκριμένες UWP ή να αλλάξουν μέρος του κώδικα που έχει μετατραπεί. Έτσι η διαδικασία ανάπτυξης είναι λιγότερο χρονοβόρα και στην καλύτερη περίπτωση είναι εντελώς αυτοματοποιημένη.

Στο Paint τώρα: ήταν ένας δημοφιλής εικόνων για τα Windows που διέθετε η Microsoft δωρεάν και ερχόταν προ-εγκατεστημένος με κάθε έκδοση των Windows.

Η έκδοση όμως του Store (Paint.NET) αν και φαίνεται να υποστηρίζει όλη τη λειτουργικότητα της αντίστοιχης Win32 εφαρμογής, δεν διατίθεται δωρεάν.paint

Η έκδοση Paint.NET του Windows Store θα κοστίζει 8,99 δολάρια κανονικά, αλλά επί του παρόντος έρχεται με μια τιμή γνωριμίας που φτάνει τα 5,99 δολάρια.

Σύμφωνα δε με την περιγραφή που υπάρχει στην εφαρμογή, οι χρήστες των Windows που αγοράζουν την εφαρμογή υποστηρίζουν την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Εάν αγοράσετε το Paint.NET από το Windows Store, θα υποστηρίξετε την ανάπτυξή της (κανονικά ζητάμε μια δωρεά).

Ο δημιουργός του Paint.net αποδέχεται δωρεές στην επίσημη του προγράμματος για να υπάρξει συνέχεια στην ανάπτυξη του προγράμματος.

Η έκδοση του Store του Paint.net φέρεται να υποστηρίζει και όλες τις άλλες λειτουργίες διέθετε η desktop έκδοση.

Όμως για ποιον είναι αυτή η ;

Αρχικά για αυτόν που έχει να διαθέσει (όχι δεν είναι πολλά) 6 δολάρια για την εφαρμογή, και είναι ιδιοκτήτης συσκευής με Windows 10 S, που δεν μπορεί να εγκαταστήσει desktop προγράμματα στον υπολογιστή του.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για κάθε αγορά εφαρμογής που συμβαίνει στο Windows Store, η Microsoft κερδίζει κάποιο ποσοστό. Δεν το αναφέρω σαν κακό, ίσα ίσα που ήταν εντελώς αναμενόμενο, όπως το κάνουν και άλλες εταιρείες με Stores.

Η ένστασή μου είναι για την συγκεκριμένη εφαρμογή, την οποία γνωρίζουμε εδώ και χρόνια σαν δωρεάν εφαρμογή μέρος των Windows. Βέβαια αφού σταματάει η Microsoft την ανάπτυξη της, κάποιος άλλος θα εκμεταλλευτεί την φήμη της εφαρμογής, με το αζημίωτο φυσικά…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).