Τα Windows 10 θα υποστηρίζουν τα tar και cURL

Η Microsoft σχεδιάζει να ενσωματώσει στην επόμενη ενημέρωση χαρακτηριστικών των , τις εφαρμογές tar και cURL στα εργαλεία της γραμμής εντολών. Η εν λόγω ενημέρωση αναμένεται τον Μάρτιο του 2018.

Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα το πλήρες της επόμενης ενημέρωσης χαρακτηριστικών, είναι σαφές ότι θα περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις και προσθήκες σε αντίθεση με το μάλλον χλωμό φθινοπωρινό Fall Creator Update.

Σίγουρα πάντως οι των Linux σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους τους στο νέο αυτό, καθώς αυτά τα δύο εργαλεία γραμμής εντολών αποτελούν μέρος των Linux εδώ και πάρα πολύ καιρό. Όμως οι περισσότεροι χρήστες των Windows μέχρι και τώρα δεν είναι σε θέση να εξαγάγουν TAR αν δεν χρησιμοποιήσουν λογισμικό τρίτων, όπως το Bandizip ή το 7-Zip.

Η Microsoft επισημαίνει ότι τα δύο εργαλεία ανοικτού κώδικα θα λειτουργούν ακριβώς όπως και στα συστήματα * nix.

Η εφαρμογή tar θα είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που σας δίνει την δυνατότητα για να δημιουργήσετε και να εξαγάγετε συμπιεσμένα αρχεία σε μορφή tar, και η εφαρμογή cURL θα είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών για τη μεταφορά αρχείων. Το PowerShell ενσωματώνει μερικές από αυτές τις λειτουργίες, αλλά η νέα προσ θα αφορά την γραμμή εντολών.

Το εργαλείο γραμμής εντολών tar.exe θα λειτουργεί λίγο πολύ όπως θα περιμένατε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διακόπτη -x για να εξαγάγετε τα αρχεία, ή το -c για τη δημιουργία τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εντολή –help για να εμφανίσετε όλες τις επιλογές του εργαλείου.

Το Curl έρχεται και αυτό με πολλές επιλογές με την βασική του να είναι ο διακόπτης -o που σας κατεβάζει ένα αρχείο από την διεύθυνση URL που έχετε καθοριστεί και το αποθηκεύει στο τοπικό σύστημα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).