Playstation 4.05 κυκλοφόρησε kernel exploit, σύντομα & jailbreak

Ο προγραμματιστής Specter μόλις κυκλοφόρησε ένα του πυρήνα για το Playstation 4 που περίμεναν πολλοί. Δημοσιεύθηκε στο Github πριν από μερικές ώρες, και αναφέρει ότι δεν περιέχει ίχνος κώδικα που καταστρέφει μηχανισμούς κατά της πειρατείας ή την εκτέλεση homebrew.

Ωστόσο, περιέχει έναν loader που θα επιτρέπει όλα τα παραπάνω. :)

Το Playstation 4 είναι προφανώς το πιο καλό-κλειδωμένο hardware και software σήμερα. Όμως με το λεγόμενο jailbreaking, οι ιδιοκτήτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα όσα τους απαγορεύει η κονσόλα. Για παράδειγμα το Cydia, για συσκευές της Apple. Οι διαχειριστές του Cydia κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ολόκληρο κατάστημα εφαρμογών για iOS, οι οποίες ήταν απαλλαγμένες από τους περιορισμούς της Apple.

Φυσικά, το jailbreaking έχει γίνει συνώνυμο με το σπάσιμο της θεμελιώδους προστασίας αντιγραφής, κάτι που επιτρέπει σε κάθε πειρατικό λογισμικό να τρέχει σε όλες τις κλειδωμένες συσκευές από κινητά τηλέφωνα μέχρι τις σύγχρονες κονσόλες παιχνιδιών. Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος είναι ότι οι χρήστες μπορούν να τρέχουν τον αποκαλούμενο κώδικα «homebrew», δηλαδή προγράμματα που αναπτύσσονται από χομπίστες για σκοπούς που δεν παραβιάζουν το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Η σημερινή ανακοίνωση του Specter έγινε με ένα tweet του Spectre, και αναφέρει ότι το exploit είναι διαθέσιμο στο Github, μαζί με περισσότερες λεπτομέρειες.

“Σε αυτό το project θα βρείτε την πλήρη εφαρμογή του kernel exploit ‘nameobj' για το PlayStation 4 στην 4.05,” αναφέρει ο Specter.

“Θα σας επιτρέψει να εκτελέσετε αυθαίρετο κώδικα στον πυρήνα, για να επιτρέψετε αλλαγές jailbreaking σε επίπεδο πυρήνα στο σύστημα”.

Η είδηση ​​φυσικά ότι το exploit μπορεί να επιτρέψει κάποιο , ενθουσίασε τους φίλους της κονσόλας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).