Chat bot: Δημιουργία ενός bot στο Facebook Messenger

Τα chat bot στο Messenger του Facebook είναι ένας νέος τρόπος αλληλεπίδρασης με τους χρήστες στις σελίδες και τις του Facebook. Κυκλοφόρησαν πριν αρκετό καιρό και από τότε έχουν δημιουργηθεί πολλά chat bot.

Αυτά τα bots είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθούν καθώς απαιτούν ελάχιστες ικανότητες κωδικοποίησης. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ρυθμίσετε ένα API, κάτι που είναι αρκετά βασικό.Chat bot

Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης ή μιας σελίδας που δεν διαθέτει τα χρήματα και τις δεξιότητες για να το κάνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Botsify. Είναι μια web υπηρεσία που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα bot στη σελίδα σας στο Facebook εντελώς . Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και δεν απαιτεί καμία κωδικοποιητική δεξιότητα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τριάντα λεπτά από τον χρόνο σας και αυτή τη δημοσίευση που θα σας οδηγήσει στη διαδικασία.

Για να δημιουργήσετε ένα bot για τον Messenger, θα πρέπει πρώτα να έχετε μια σελίδα στο Facebook και μια εφαρμογή του Facebook. Η δημιουργία μιας σελίδας στο Facebook είναι αρκετά απλή, αλλά για τη δημιουργία μιας εφαρμογής που θα μπορεί να λειτουργεί με το Botsify θα χρειαστείτε μια μικρή βοήθεια. Αν δεν έχετε ήδη μια σελίδα στο Facebook, δημιουργήστε μια.

Δημιουργία μιας εφαρμογής Chat bot στο Facebook

Επισκεφτείτε την σελίδα προγραμματιστών του Facebook και δημιουργήστε την πρώτη σας εφαρμογή ανοίγοντας το αναπτυσσόμενο μενού που βρίσκεται στο My Apps.

Όταν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε ένα όνομα για την εφαρμογή, και γράψτε ένα αναγνωριστικό email.

Οι πρώτες ρυθμίσεις

Αφού πατήσετε το Create App ID, θα πρέπει να ορίσετε μια κατηγορία για την εφαρμογή σας. Οι κατηγορίες που θα χρειαστούμε είναι “Messenger” και “Webhooks.” Προσθέστε και τις δύο κατηγορίες ώστε να εμφανίζονται αριστερά της σας για να δημιουργήσετε το bot.

Στα settings της νέας εφαρμογής και στην κατηγορία Messenger θα πρέπει να συνδέσετε την σελίδα που δημιουργήσατε στην αρχή με το νέο σας App.

Θα σας ζητηθεί να παραχωρήστε άδεια στην εφαρμογή

Αν έχετε αρκετές σελίδες, μπορείτε να επιλέξετε όποιες θέλετε από αυτές για να τις συνδέσετε στην εφαρμογή. Θα πρέπει να είστε ιδιοκτήτης της σελίδας και όχι διαχειριστής.

Η σύνδεση της σελίδας σας θα δημιουργήσει ένα αναγνωριστικό για την σελίδα. Θα το χρειαστείτε όταν ρυθμίσετε το bot. Μπορείτε να το αντιγράψετε σε ένα αρχείο κειμένου, ώστε να το βρείτε γρηγορότερα όταν το χρειαστείτε (παρακάτω) ή μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στον πίνακα ελέγχου της εφαρμογής σας, να κάνετε κλικ στην καρτέλα “Messenger” για να δείτε και να αντιγράψετε το αναγνωριστικό.

Με συνδεδεμένη τη σελίδα σας μπορούμε να προχωρήσουμε στη σύνδεση των Webhooks. Κάντε κλικ στο “Webhooks” που βλέπετε αριστερά στην οθόνη σας.

Επιλέξτε Application και κάντε click στο Subscribe to this topic. Θα σας ζητηθεί μια διεύθυνση URL επανάκλησης. Μην κλείσετε αυτήν την καρτέλα. Δημιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασμό στο Botsify.

Πάμε Botsify

Μετά την εγγραφή σας στο Botsify, θα δείτε έναν πίνακα ελέγχου. Κάντε κλικ στo Bot for Facebook.

Ονομάστε το bot σας,

Με ένα click στο create θα σας δοθεί το Webhook URL και το Secret Key.

Στην ίδια σελίδα θα πρέπει να προσθέσετε το διακριτικό πρόσβασης της σελίδας σας στο Facebook. Για να το κάνετε θα πρέπει να επιστρέψετε στον πίνακα εργαλείων της εφαρμογής σας στο Facebook για προγραμματιστές, κάντε κλικ στην “Messenger” από την αριστερή στήλη και αντιγράψτε το διακριτικό.

Επικολλήστε το στο πεδίο αναγνωριστικού πρόσβασης σελίδας στο Botsify και κάντε κλικ στο ‘Δημιουργία Bot'.

Ας ολοκληρώσουμε τις ρυθμίσεις. Επιστρέψτε στον πίνακα εργαλείων της εφαρμογής σας στο Facebook και κάντε κλικ στο Webhooks για να τις ρυθμίσετε. Κάντε κλικ στο Messenger και κάτω από το Token Access Token θα δείτε την επιλογή “WebHooks Settings”.

Κάντε κλικ και θα εμφανιστεί το παραπάνω πλαίσιο. Επικολλήστε πάλι το callback URL και εισαγάγετε το μυστικό κλειδί. Ελέγξτε τις πέντε επιλογές και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή ‘Επαλήθευση και αποθήκευση' ή Verify and Save.

Από την καρτέλα Messanger στο App Review for Messenger, ζητήστε αναθεώρηση της λειτουργίας pages_messaging που είναι απαραίτητη για την αποστολή μηνυμάτων. Για να σας δοθεί έγκριση να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία, θα σας ζητηθούν μερικά πρόσθετα, όπως το  να δώσετε μια ερώτηση και μια απάντηση για το bot σας.

Στη συνέχεια θα πρέπει να επιστρέψτε στο Botsify. Στις ρυθμίσεις Webhooks, κάντε κλικ στο “Ενεργοποίηση”. Το bot σας θα δημιουργηθεί.

Θα πρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή σας στο Facebook, όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα:

Διαμόρφωση του Chat Bot

Τώρα που έχετε δημιουργήσει το bot, ήρθε η ώρα να το διδάξετε πώς να “μιλάει”. Κάντε κλικ στην επιλογή Setup basic messages:

Υπάρχουν διάφοροι τύποι απαντήσεων που μπορείτε να ρυθμίσετε, από μια βασική απάντηση για δοκιμές που κάνετε με το bot μέχρι διάφορα πρότυπα που σάς επιτρέπουν να στέλνετε εικόνες και συνδέσμους χρηστών σαν απαντήσεις.

Προχωρήστε και εξερευνήστε το Botsify. Η υπηρεσία παρέχει αρκετά tutorials που θα σας οδηγήσουν να δημιουργήσετε ένα πολύ έξυπνο bot.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).