Mozilla και 22 εισαγγελείς κατά της FCC για ελεύθερο διαδίκτυο

FCC vs Internet: Μία από 22 Εισαγγελείς κατέθεσε αγωγή ζητώντας από ένα εφετείο στην Ουάσιγκτον να επανεξετάσει την απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (Federal Communications Commission ή FCC) να καταργήσει τους κανόνες της ουδετερότητας του διαδικτύου.

Η FCC καταψήφισε τους κανονισμούς της ουδετερότητας του διαδικτύου που εμποδίζουν τους ISPs να επιβραδύνουν επιλεκτικά την στο Δια, και να την επιτρέπουν την απεριόριστη χρήστη του σε όσους διαθέτουν τα κεφάλαια.

Παρά του ότι όλοι σχεδόν οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις του διαδικτύου υποστηρίζουν την ουδετερότητα, ο πρόεδρος του FCC Ajit Pai, κατάφερε να κερδίσει μια ψηφοφορία τον Δεκέμβριο για την κατάργηση των κανονισμών.FCC

Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Eric Schneiderman, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας που κατέθεσε την αγωγή, δήλωσε ότι είναι παράνομο για την Federal Communications Commission να κάνει “αυθαίρετες και ιδιότροπες” αλλαγές σε πολιτικές όπως τη δικτυακή ουδετερότητα.

Η μήνυση των εισαγγελέων εναντίον της FCC και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ζητά από το αμερικανικό Εφετείο του DC Circuit να αναθεωρήσει την απόφαση της FCC να αποτρέψει την ουδετερότητα του δικτύου.

“Η κατάργηση της ουδετερότητας του δικτύου θα μετατρέψει τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου σε – επιτρέποντάς τους να έχουν κέρδη από τους καταναλωτές ελέγχοντας τι βλέπουν, τι κάνουν και τι λένε on-line”, δήλωσε ο Schneiderman.

Το ίδρυμα , κατέθεσε επίσης μια αγωγή την Τρίτη που μας πέρασε στο Αμερικάνικο εφετείο DC Circuit ζητώντας την αναθεώρηση της κατάργησης που επέβαλε η Federal Communications Commission.

“Το Mozilla επιδιώκει την επανεξέταση της εντολής με το σκεπτικό ότι είναι αυθαίρετη και ιδιότροπη κατά την έννοια του νόμου περί διοικητικής διαδικασίας”, αναφέρει η αγωγή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).