2017: Οι μισθολογικές απολαβές των εργαζομένων στη Silicon Valley

Οι μισθολογικές αυξήσεις των εργαζομένων σε περιοχές όπως η Silicon Valley, το και τη Νέα Υόρκη εξακολουθούν να είναι πολύ μεγαλύτερες από τις μισθολογικές απολαβές των εργαζομένων που βρίσκονται έξω από τον χώρο της τεχνολογίας, ακόμη και όταν προσαρμόζονται στο κόστος ζωής.Silicon Valley

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι καθώς το κόστος ζωής συνεχίζει να αυξάνεται σε αυτούς τους χώρους, και οι μισθοί μπορεί να μην είναι σε θέση να αυξηθούν περισσότερο.

Σύμφωνα με έρευνα της ς πρόσληψης τεχνολόγων Dice, από τους 10.705 εργαζομένους στις Η.Π.Α., η Silicon Valley προσέφερε τον υψηλότερο μέσο μισθό στους τεχνολόγους το 2017.

Silicon Valley
Πηγή VB

Οι ερωτηθέντες που εργάστηκαν στην τεχνολογία στο Silicon Valley ανέφεραν μέσο μισθό τα 114.654 δολάρια για το έτος. Οι πόλεις με ερωτηθέντες που ανέφεραν τους επόμενους υψηλότερους μισθούς ήταν: Boston, New York, San Diego, Washington, και D.C/Baltimore.

Ωστόσο, η Silicon Valley είδε επίσης μια ασυνήθιστα μικρή ετήσια αύξηση στους μισθούς των τεχνολόγων το 2017, αφού το ποσοστό έφτασε το 0,4%. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dice Mike Durney, οι τεχνολογικοί μισθοί της Silicon Valley αυξάνονται κάθε χρόνο από το 2006 και σημειώνουν ετήσια αύξηση που φτάνει το 4% κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών που η Dice διεξάγει αυτή την έρευνα.

Από την άλλη πλευρά, πολλά μέρη όπου οι τεχνολογικοί μισθοί βλέπουν υψηλότερα επίπεδα ανάπτυξης είναι οι περιοχές που δεν θεωρούνται συνήθως σαν τεχνολογικοί κόμβοι στις ΗΠΑ. Ο μέσος όρος μισθών τεχνολογίας στη Philadelphia αυξήθηκε κατά 7,7% από το 2016 έως το 2017, ενώ οι μισθοί στο Portland και στην Tampa αυξήθηκαν κατά 6,5%.

Όμως ακόμα και με αυτή την έκρηξη ανάπτυξης, οι ερωτηθέντες στην Philadelphia ανέφεραν έναν μέσο μισθό 97.415 δολαρίων – σχεδόν 17.000 δολάρια λιγότερο από τον μέσο μισθό στη Silicon Valley.

Φυσικά δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί – σύμφωνα με την Dice, αφού ο μέσος όρος τεχνολογικός μισθός στη Philadelphia μειώθηκε κατά 5% από το 2015 έως το 2016.

Σύμφωνα με την εταιρεία που διεξήγαγε την έρευνα, αυτό συνέβη γιατί πέρυσι προστέθηκαν περισσότερες θέσεις με υψηλή αμοιβή στη Philadelphia, καθώς οι τεχνολογικές επιχειρήσεις στην περιοχή αυξήθηκαν κατακόρυφα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).