Το Facebook ξεκίνησε τις αγγελίες εργασίας

Το Facebook ξεκίνησε χθες ένα νέο τμήμα για αγγελίες εργασίες, όπου οι χρήστες μπορούν να βρουν εργασία και οι επιχειρήσεις μπορούν να βάζουν αγγελίες σχετικές με θέσεις εργασίας.

Με το όνομα “Jobs“, η ενότητα είναι ήδη διαθέσιμη σε όλους, τόσο σε desktop browsers όσο και μέσω των εφαρμογών για τηλέφωνα.

Το Facebook καυχιόταν ότι είχε πάνω από 2,2 δισ ενεργούς χρήστες μηνιαίως περί τα τέλη του 2017 και ένας μεγάλος αριθμός αυτών των χρηστών πιθανότατα θα αναζητήσει μία ή περισσότερες θέσεις εργασίας κάποια στιγμή στη της ζωής τους. Η θέλει να κρατήσει αυτούς τους χρήστες συνδεδεμένους στο site της και να “χτυπήσει” το LinkedIn. Και φυσικά για όλο αυτό βασίζεται στην “ευκολίας χρήσης”.

Είναι γνωστό ότι η δημιουργία ενός προφίλ στο LinkedIn μπορεί μερικές φορές να είναι περίπλοκη και  αφού καταφέρετε να δημιουργήσετε μια ωραία LinkedIn σελίδα, ο ιστότοπος να σας βομβαρδίσει μέχρι θανάτου με αμέτρητες ειδοποιήσεις κάθε μέρα.

Παρ ‘όλα αυτά, το LinkedIn (τώρα τμήμα της Microsoft) έχει διατηρήσει τη θέση του ανώτατου ηγέτη στις πύλες ς θέσεων εργασίας, κυρίως λόγω του τεράστιου μεγέθους του.

Αλλά το Facebook είναι πολύ μεγαλύτερο σε χρήστες από το LinkedIn (500 εκατομμύρια συνολικά, 100 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες μηνιαίως) και η σχεδόν καθημερινή τριβή μαζί του το καθιστούν μία εύκολη και συνηθισμένη , που δεν ξενίζει τον χρήστη για να κάνει μία υποβολή αίτησης για εργασία.

Το Facebook θα συμπληρώσει αυτόματα τα πεδία ιστορικού εργασιών κατά την υποβολή αίτησης σας για εργασία, καθώς και άλλες πληροφορίες που τις παίρνει από το προφίλ σας. Φυσικά μπορείτε να επεξεργαστείτε την αίτησή σας πριν την υποβάλετε. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να βλέπουν μόνο τις πληροφορίες που τους παρέχετε καθώς και ό, τι διατίθεται δημοσίως στο προφίλ σας στο Facebook. Από την άλλη, οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν στη Facebook σελίδα μιας εταιρείας για να λαμβάνουν νέες ειδοποιήσεις θέσεων εργασίας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

2 Comments

Leave a Reply
  1. Καμία σχέση το link που βάλατε. Αφορά μόνο θέσεις εργασίας στο Facebook συγκεκριμένα, δεν αφορά αγγελίες άλλων εταιρειών κτλ. Καμία σχέση με το Linkedin. Αφορά το “work at Facebook”.
    Εκτός αν εννοείτε το https://www.facebook.jobs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).