Facebook: Γιατί ξηλώνει όλο το τμήμα ασφαλείας;

Ο επικεφαλής στο τμήμα ασφάλειας του Facebook, Alex Stamos, θα εγκαταλείψει την εταιρεία αργότερα αυτό το έτος, σύμφωνα με τη New York Times. Η αποχώρησή του αναφέρθηκε σαν αποτέλεσμα διαφωνιών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της εξάπλωσης παραπληροφόρησης στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο.

Μαζί με την αποχώρηση του Alex Stamos, το Facebook επανασχεδιάζει όλη τη σύσταση της ομάδας του. Σχεδόν όλοι οι 120 εργαζόμενοι της ομάδας έχουν πλέον ανατεθεί σε ομάδες προϊόντων και υποδομών, σύμφωνα με την δημοσίευση. Facebook

Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν το Facebook διαθέτει κάποια άλλη ειδική ομάδα ασφαλείας ή αν αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες ασφαλείας είναι πλέον ενσωματωμένες σε άλλα τμήματα.

Η αναχώρηση του Alex Stamos φέρεται να αποφασίστηκε πέρυσι, αλλά η εταιρεία αποφάσισε να τον κρατήσει μέχρι τον Αύγουστο για να μεταβιβάσει τα καθήκοντά του σε άλλους. Παράλληλα δεν θα φαινόταν και τόσο κακό για την φήμη και πελατεία του Facebook αν δεν γινόταν εν μέσω των συνεχιζόμενων ανακαλύψεων για την κατάχρηση της πλατφόρμας από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2016 στις .

Μετά όμως το σκάνδαλο Cambridge Analytica, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αμφιβολία για το μέγεθος της κατάχρησης.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, τα στελέχη του Facebook φαίνεται να είναι δυσαρεστημένα με την προσέγγιση του Stamos και φαίνεται να τον κατηγορούν για τις πρόσφατες εναντίον της εταιρείας καθώς απέκρυψε επί σειρά ετών την παραβίαση.

Σε ένα tweet, ο Στάμος είπε ότι ο ρόλος του έχει αλλάξει μέσα στο Facebook, αλλά ότι παραμένει “πλήρως αφοσιωμένος”. Ωστόσο, δεν αμφισβήτησε το ότι θα φύγει.

“Σήμερα περνάω περισσότερο χρόνο για να εξερευνήσω αναδυόμενους κινδύνους ασφαλείας και να εργαστώ για την ασφάλεια των εκλογών”, αναφέρει ο Stamos.

Το Reuters ανέφερε επίσης ότι θα αναχωρήσει τον Αύγουστο και ότι οι ευθύνες, του είχαν “αφαιρεθεί”.

Το Facebook δήλωσε σε μια ανακοίνωση ότι ο Stamos παραμένει ο κύριος υπεύθυνος ασφαλείας της εταιρείας, χωρίς να αναγνωρίζει οποιαδήποτε αλλαγή στο ρόλο του.

“Ο Alex Stamos συνεχίζει να είναι ο Chief Security Officer (CSO) στο Facebook”, ανέφερε ένας εκπρόσωπος. “Έχει αυτή τη θέση για σχεδόν τρία χρόνια και οδηγεί τις προσπάθειές μας στον τομέα της ασφάλειας ειδικά γύρω από αναδυόμενους κινδύνους. Είναι αξιόλογο μέλος της ομάδας και είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα κάνει κάθε μέρα. ”

Ο Stamos ξεκίνησε στο Facebook το 2015. Πριν από αυτό, ήταν ο επικεφαλής ασφαλείας πληροφοριών στη Yahoo. Σύμφωνα με το Reuters, παραιτήθηκε ένα χρόνο μετά την ανακάλυψη ότι η Yahoo είχε δημιουργήσει κρυφά ένα πρόγραμμα για να σαρώνει όλα τα εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την NSA ή το FBI.

Τους τελευταίους μήνες, ο Stamos ήταν μεταξύ των στελεχών του Facebook που είναι πρόθυμοι να μιλήσουν για την εταιρεία και τα συνεχιζόμενα της στο Twitter. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εξέφρασε την ανησυχία του για την χρήση πληροφοριών του Facebook από την Cambridge Analytica αλλά δεν την ανάφερε σαν “παραβίαση δεδομένων”, καθώς οι hackers δεν διείσδυσαν σε κανένα σύστημα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

2 Comments

Leave a Reply
  1. Σας ευχαριστώ όλους για την σειμερινη σας προσπάθεια για την προστασία μου από μια κακόβουλη ανάρτηση που δεν επιτρέψατε να γίνει ειταν μια ενέργεια καφαρα από λάθος χειρισμό μου και πάλι σας ευχαριστώ πολύ θερμά

    • φίλε Χάρη, καλό θα ήταν να αλλάξεις email, γιατί αυτό που χρησιμοποιείς περιέχει τον τηλεφωνικό σου αριθμό, κάτι που δεν είναι ασφαλές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).