Vivaldi: νέος με προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης την DuckDuckGo

Ο νέος Vivaldi browser που κυκλοφόρησε το 2016 από τον συνιδρυτή του Opera Jon von Tetzchner, κυκλοφόρησε χθες με μια πολύ ενδιαφέρουσα .

Όπως και τα περισσότερα προγράμματα ς, ο Vivaldi προσφέρει μια που προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ιδιωτικότητας, καθώς δεν καταγράφει τους ιστότοπους που επισκέπτεστε και δεν αποθηκεύει cookies ή προσωρινά αρχεία. Vivaldi

Ωστόσο, ο Vivaldi με τη νέα έκδοση άλλαξε και την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης και χρησιμοποιεί την DuckDuckGo στα παράθυρα ιδιωτικής περιήγησης, ανεξάρτητα από το ποια είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας στη λειτουργία της κανονικής περιήγησης.

Η DuckDuckGo ιδρύθηκε το 2008 και αποτελεί ένα αντιστάθμισμα της μηχανής αναζήτησης της Google, που δεν παρακολουθεί τους χρήστες της στον ιστό, σερβίροντας τα ίδια αποτελέσματα σε όλους τους χρήστες.

Η Apple έχει προσθέσει την DuckDuckGo σαν επιλογή αναζήτησης στο Safari από το 2014, ενώ ο την χρησιμοποιήσει από προεπιλογή από το 2016.

Στα περισσότερα από τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης, όπως ο Firefox και ο Chrome, η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε λειτουργία ανώνυμης περιήγησης είναι ίδια που χρησιμοποιείτε και στην κανονική περιήγηση.

Έτσι η πρωτοβουλία της Vivaldi να φέρει την DuckDuckGo σαν προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στην ιδιωτική λειτουργία μπορεί να θεωρηθεί πρωτοπόρα.

“Πιστεύουμε ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι θεμελιώδες δικαίωμα και ότι οι χρήστες δεν πρέπει να παρακολουθούνται στο διαδίκτυο”, δήλωσε ο von Tetzchner, ο οποίος εκτός από ιδρυτής είναι και διευθύνων σύμβουλος της Vivaldi.

Κατεβάστε τη νέα έκδοση

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).