Cosmic Cuttlefish η επίσημη ονομασία του Ubuntu 18.10

Cosmic Cuttlefish ή κοσμική σουπιά: Λίγες μέρες μετά την επίσημη διάθεση του Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver), ο Mark Shuttleworth της Canonical αποκάλυψε την κωδική ονομασία της επερχόμενης έκδοσης του Ubuntu 18.10. Το όνομα ακολουθεί πιστά την παράδοση των ονομάτων του Ubuntu, δηλαδή το “ότι να ‘ναι.”

Γνωρίζαμε ήδη περίπου πριν από μία εβδ, ότι τα πρώτα ISO εμφανίστηκαν στους κύριους servers της διανομής, αλλά δεν γνωρίζαμε την κωδική ονομασία: Το Ubuntu 18.10 θα ονομάζεται “Cosmic Cuttlefish” ή κοσμική σουπιά(!?).Cosmic Cuttlefish

“Μετά τον κάστορα …, ήρθε η ώρα να στρέψουμε την προσοχή μας στο δρόμο για το 20.04 LTS” …”θα ξεκινήσουμε αυτό το με το Cosmic Cuttlefish, που σύντομα θα είναι γνωστό και ως Ubuntu 18.10 “, ανακοίνωσε ο Mark Shuttleworth σε μια δημοσίευση στο προσωπικό του blog.

Σύμφωνα με τον Mark Shuttleworth, το Ubuntu 18.10 θα επικεντρωθεί περισσότερο στη συνολική ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος, και σκοπεύει να ανεβάσει τον πήχη πολύ πιο ψηλά.

Εκτός από τις συνεχιζόμενες βελτιώσεις ασφάλειας, το Ubuntu 18.10 θα φέρει σαν προεπιλογή διάφορα νέα καινοτόμα , όπως το προεπιλεγμένο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας του GNOME 3.30, ένα νέο θέμα συστήματος που θα ονομάζεται comunitheme και όλες οι τελευταίες τεχνολογίες GNU/Linux όπως το GCC, Linux , systemd, Wayland, X.Org Server, Mesa Graphics Stack, και άλλα.

Ωστόσο, το Ubuntu 18.10 θα είναι μια δοκιμαστική έκδοση για τις μελλοντικές LTS (Long Term Support) εκδόσεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα υποστηρίζεται με ασφαλείας και λογισμικού μόνο για εννέα μήνες.

Η ανάπτυξη ξεκίνησε και το Ubuntu 18.10 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2018.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).