Πώς να προσθέσετε περισσότερες Top Sites σειρές στον Firefox

Το Firefox όταν του ζητάτε να ανοίξει μία νέα καρτέλα, σας εμφανίζει μια λίστα με κορυφαίους ιστότοπους του δικού σας ιστορικού. Η λίστα αυτή αποτελείται από 8 προτεινόμενες ιστοσελίδες τοποθετημένες σε μία σειρά και ονομάζεται Κορυφαίες Ιστοσελίδες (Top Sites).

Η επιλογή τους βασίζεται στο ιστορικό σας και αποτελούν τους ιστότοπους που επισκέπτεστε περισσότερο. Έχετε την δυνατότητα να διαγράψετε μία επιλογή του Firefox αλλά αυτόματα την θέση της λαμβάνει η επόμενη επιλογή του προγράμματος περιήγησης. Επίσης έχετε την δυνατότητα να απορρίψετε ιστότοπους και ουσιαστικά να τους αποκρύψετε από την καταχώρηση Top Sites, καθώς επίσης και να αναδιατάξετε τις κορυφαίες τοποθεσίες χρησιμοποιώντας τη μεταφορά και απόθεση.

Δεδομένου ότι η δυνατότητα Top Sites είναι αρκετά ευκολόχρηστη και βολική, ας δούμε όμως πως θα αυξήσετε σε αριθμό των προτάσεων του Firefox και από μία σειρά των 8 πλακιδίων να τις κάνετε περισσότερες .

Καταρχήν, είναι αρκετά εύκολο να αυξήσετε τον αριθμό σειρών σε δύο, καθώς η Mozilla πρόσθεσε μια επιλογή για αυτήν την δουλειά. Κάνοντας κλικ στο με το γρανάζι σε μία “Νέα καρτέλα” (επάνω δεξιά) εμφανίζονται διάφορες επιλογές. Βρείτε ανάμεσά τους την επιλογή “εμφάνιση δύο σειρών” στην “Κορυφαίες Ιστοσελίδες”, μαρκάρετέ την και μια δεύτερη σειρά θα προστεθεί στις “Κορυφαίες Ιστοσελίδες” όταν ζητάτε μία νέα καρτέλα.

Αν όμως οι δύο σειρές των κορυφαίων ιστοσελίδων δεν σας επαρκούν και θέλετε περισσότερες σειρές, το Firefox σας δίνει την δυνατότητα και θα πρέπει να κάνετε τα εξής βήματα:

1. Ανοίξτε μία νέα καρτέλα και κάντε copy – paste στην γραμμή διευθύνσεων αυτό:
about:config?=browser.newtabpage.activity-stream.topSitesRows
2. Στην που θα εμφανιστεί πείτε ότι “Δέχεστε το ρίσκο” και μετά κάντε διπλό κλικ επάνω στο όνομα browser.newtabpage.activity-stream.topSitesRows και αλλάξτε την υπάρχουσα τιμή βάζοντας το νούμερο με το επιθυμητό αριθμό γραμμών.
3. Κάντε κλικ στο ok.

Ελέγξτε τώρα μία νέα καρτέλα και θα δείτε αμέσως την αλλαγή και, εάν χρειάζεται, τροποποιήστε τον αριθμό των γραμμών σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Δείτε παρακάτω πως εμφανίζεται, η δική μας επιλογή με 4 σειρές :

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).