openSUSE Leap 15 βασισμένο στο επερχόμενο SUSE Enterprise 15

Το openSUSE κυκλοφόρησε σήμερα το λειτουργικό σύστημα openSUSE Leap 15.Το νέο λειτουργικό βασίζεται στην επερχόμενη σειρά SUSE Enterprise Linux 15 και διαθέτει ενημερωμένα στοιχεία και τεχνολογίες σχεδιασμένες για power users.

Το λειτουργικό σύστημα OpenSuSE Leap 15 διαθέτει όλες τις δυνατότητες που χρειάζονται οι χρήστες και οι επαγγελματίες πληροφορικής, όπως τη δυνατότητα αναβάθμισης από openSUSE Leap 15 σε SUSE Linux Enterprise 15 όταν κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το έτος.

Η μετάβαση στο SUSE Linux Enterprise 15 είναι για τους διαχειριστές συστημάτων που επιζητούν μακροπρόθεσμη υποστήριξη, και όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που χρειάζεται ένα επιχειρησιακό λειτουργικό σύστημα.openSUSE Leap 15

Τα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος openSUSE Leap 15 συμπεριλαμβάνουν ένα νέο partitioner ενσωματωμένο στο εγκατάστασης, ενσωμάτωση με το Kopano open-source groupware application suite, το Firewalld σαν εργαλείο διαχείρισης του τείχους προστασίας, νέους ρόλους “server” και “transactional server” για την διαχείριση αρχείων, βελτιστοποιήσεις στο Cloud και μια νέα εμφάνιση που έχει ευθυγραμμιστεί με την εμφάνιση του SUSE Linux Enterprise.

Το openSUSE Leap 15 έρχεται με ένα βελτιωμένο YaST αλλά και ένα AutoYaST για αυτόματες ενημερώσεις.

Η διανομή φοράει τον Linux 4.12 kernel, και έρχεται με επιφάνειες εργασίας τις KDE Plasma 5.12 LTS και GNOME 3.26. Οι τυπικές εφαρμογές έρχονται στις παρακάτω εκδόσεις:
LibreOffice 6.0, Mozilla 60, Mozilla 52, VLC 3.0, OpenSSL 1.1.0, PHP 7, και systemd 234.

Οι υπάρχοντες χρήστες του openSUSE Leap μπορούν να ενημερώσουν άμεσα στην έκδοση openSUSE Leap 15, αλλά για να αποκτήσετε τις νέες εφαρμογές, θα πρέπει να κάνετε κατεβάσετε την εγκατάστασης που σας ενδιαφέρει από τα παρακάτω links. Το νέο openSUSE Leap 15 λειτουργεί μόνο σε αρχιτεκτονική 64- (x86_64), αλλά αναμένεται να υποστηρίξει σύντομα τις αρχιτεκτονικές ARM64 (AArch64) και POWER. Η σειρά openSUSE Leap 15 θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας τα επόμενα τρία χρόνια.

Download:

__________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).