2012 Μια χρονιά τεχνολογίας σε αριθμούς

numbers

Η χρονιά που πέρασε τεχνολογικά ήταν, όπως πάντα, γεμάτη εκπλήξεις. Παρακάτω περιγράφονται με αριθμούς μεγάλα γεγονότα του .

Ιανουάριος – Facebook “100, 000” λογαριασμοί έγιναν

Ένας ισραηλινός με το όνομα Hannibal ισχυρίστηκε ότι είχε πρόσβαση σε 100.000 λογαριασμούς στο Facebook μετά την κλοπή των log-on από άραβες χρήστες. Στην πραγματικότητα, ο πραγματικός αριθμός των στοιχείων σύνδεσης που κατάφερε να αποκτήσει ήταν γύρω στους 20.000, γιατί πολλοί από αυτούς αποδείχθηκαν ψευδής.

Φεβρουάριος – 47 εκατομμύρια για αποζημίωση του Διευθύνων Σύμβουλου της

Η HP πλήρωσε 31 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση στον απολυόμενο CEO Leo Apotheker. Εν τω μεταξύ, ο διάδοχός του Meg Whitman πήρε 16.52 εκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας τα συνολικά έξοδα της εταιρείας σχεδόν στα 47 εκατομμύρια δολάρια.

Μάρτιος – 19000000 funs του Justin Bieber διάβασαν το Tweet από τον hacker που είχε πρόσβαση στο λογαριασμό του

Ο Justin Bieber είχε ένα λογαριασμό στο Twitter και ανακάλυψε ότι ήταν hacked όταν κάποιος έστειλε ένα Tweet στους οπαδούς του: “19 million my ass #biebermyballs.”biebermyballs” Ο χάκερ, επίσης, άρχισε να κάνει unfollowing πολλούς από τους οπαδούς του καναδού popstar.

Απρίλιος – 250.000 άνθρωποι σε λίστα αναμονής για το Raspberry Pi

Ο επίσημος διανομέας του Raspberry Pi RS Components ανέφερε ότι 250.000 άνθρωποι γράφτηκαν σε λίστα αναμονής για να πάρουν στα χέρια τους το φθηνό, σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας υπολογιστή Linux, τον Απρίλιο.

Μάιος – Η Oracle είπε ότι μπορεί να κερδίσει μόνο 150.000 δολάρια ως αποζημίωση από την Google

Η υπόθεση που κάποτε ήταν σίγουρη ότι θα εξασφαλίσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια στην Oracle σαν αποζημίωση από την Google για παραβίαση πατέντας χάθηκε καθώς πολλοί ανέφεραν ότι θα καταλήξει σε μια αποζημίωση της τάξης των 150.000 δολαρίων.

Ιούνιος – 100 χρόνια από τη γέννηση του Alan Turing

Οι οπαδοί του Computing γιόρτασαν την εκατονταετηρίδα από τη γέννηση του πρωτοπόρου των υπολογιστών Alan Turing, στις 23 Ιουνίου. Το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου οργάνωσε μια έκθεση για να γιορτάσουν τη ζωή του Turing, το έργο του οποίου βοήθησε για το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και έθεσε τις βάσεις για τους υπολογιστές σήμερα, ενώ παράλληλα βοήθησε στο να καθοριστεί το πρότυπο για την τεχνητή νοημοσύνη.

  Ανορθολογισμός κ ψευδοεπιστήμη: Ένα μάθημα για τον πολίτη του καιρού μας (δωρεάν)

Ιούλιος – $ 5 δισ. που καταβάλλονται από τη Cisco για NDS

Η Cisco αγόρασε η εταιρεία βίντεο λογισμικού NDS για 5 δισ. δολάρια, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η πλατφόρμα Cisco Videoscape.

 

Αύγουστος – 500.000 BT Wi-Fi hotspots για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Η BT πρόσθεσε 100 νέα σημεία Wi-Fi κατά μήκος 27-μιλίων στον ποταμό Τάμεση σε δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα, όπως το London Eye και το Cutty Sark στο Greenwich, ώστε ο συνολικός αριθμός των hotspots στην πρωτεύουσα να φτάσει τα 500.000 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η BT ανέφερε επίσης ότι το δίκτυό της στο Ολυμπιακό Πάρκο διακινήσει 1.150 terabytes πληροφορίες συνολικά κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Σεπτέμβριος – Πέντε εκατομμύρια iPhones που πωλήθηκαν σε τρεις μέρες

Η Apple πούλησε πέντε εκατομμύρια iPhone 5 για την έναρξή της κυκλοφορίας του σε ένα Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι θα πουλήσει μεταξύ έξι και 10 εκατ. κομμάτια, υπονοώντας ότι οι πελάτες της δεν ήταν και τόσο ευχαριστημένοι.

Οκτώβριος – Ένα δισεκατομμύριο χρήστες στο Facebook

Το Facebook έφτασε τους ένα δισεκατομμύριο χρήστες και αποκάλυψε ότι τα 600 εκατομμύρια χρήστες από αυτούς χρησιμοποιούν κινητά τηλεφώνα για να συνδεθούν.

Νοέμβριος – $ 8,8 δισ. για απαξίωση HP ακόλουθα αγορά Αυτονομία

Η HP έχασε 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια. μετά την αγορά της Autonomy για 11.1 δις δολάρια το 2011. Ο CEO Meg Whitman όμως ανέφερε ότι η HP θα υποστηρίξει την εταιρία Autonomy 100 τοις εκατό αναφέρει το zdnet.

Δεκέμβριος – Τα Google Maps για iOS με το που κυκλοφορούν χτυπούν τα 10 εκατομμύρια   σε 48 ώρες

Όταν η εφαρμογή Google Maps κυκλοφόρησε και πάλι για πλατφόρμα iOS της Apple, χτύπησε τα 10 εκατομμύρια downloads σε λιγότερο από 48 ώρες. Η κυκλοφορία της εφαρμογής ήρθε μετά την “πατάτα” της Apple που έφτιαξε την δική της εφαρμογή χαρτογράφησης και είχε επικριθεί έντονα, αναγκάζοντας τον CEO Tim Cook να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).