Τί αλλάζει το 2013 με τις αλλαγές στους αλγόριθμους του Google

google-logo

Κάποιος φαίνεται ότι το αποκάλυψε στην όλα τα μυστικά των συμβούλων SEO, οι οποίοι επί σειρά ετών πληρώνονται για να αναλάβουν την άνοδο δικτυακών τόπων στο βάθρο της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης στο Διαδίκτυο -άλλοτε με μέσα θεμιτά, άλλοτε με αθέμιτα αλλά αποτελεσματικά.

Μετά τις ενημερώσεις του 2012, οι ειδικοί συμφωνούν πως τα παλιά τρικ δεν πιάνουν, αφού οι αλγόριθμοι Panda και Penguin κοιτούν άλλα, ποιοτικά χαρακτηριστικά και όχι τα επαναλαμβανόμενα keyword σε καίριες θέσεις.

Οι μέθοδοι της Google, γνωστές ως Panda και Penguin άλλαξαν τα κριτήρια με τα οποία ταξινομούνται τα αποτελέσματα αναζήτησης, με αποτέλεσμα μεγάλες αλλαγές στην πρώτη σελίδα (αν και ποσοστιαία μικρές).

Έτσι, φαίνεται πως, για παράδειγμα, ο αριθμός των εμφανίσεων των λέξεων-κλειδιά και η σχετική τους θέση σε μια ιστοσελίδα ή τα καλοφτιαγμένα meta-tags που περιγράφουν έναν δικτυακό τόπο δεν συνιστούν λόγους ικανούς να ανεβάσουν μια ιστοσελίδα ψηλά στο Google.

Αντ'αυτών, Panda και Penguin κοιτάνε ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα, πόσοι έφυγαν από έναν δικτυακό τόπο που επισκέφτηκαν μετά από ένα κλικ στα έμπιστα αποτελέσματα του Google. Ο αλγόριθμος Panda προσμετρά τώρα την «εμπιστοσύνη» που δείχνουν οι χρήστες σε ολόκληρο τον δικτυακό τόπο, όχι μόνο στην ιστοσελίδα όπου εμφανίζεται ο όρος αναζήτησης. Κοιτάει επίσης, την διάρκεια των επισκέψεων, την συχνότητα, αλλά και τις ενέργειες που προκαλεί η επίσκεψη των χρηστών σε ένα δικτυακό τόπο (άλα «κοινοποιήσεις», τύπου ).

Εκτός από τις σημαντικές αλλαγές στον αλγόριθμο που ταξινομεί τους δικτυακούς τόπους, η Google τιμωρεί όσους καταχράστηκαν την πληροφόρηση που παρείχε στους συμβούλους ή σχεδιαστές δικτυακών τόπων και εφάρμοσαν τρικ για να ξεγελάσουν τους αλγορίθμους του. Έτσι, ένας δικτυακός τόπος εσκεμμένα φορτωμένος με λέξεις-κλειδιά βρέθηκε από την πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων της Google στην πέμπτη ή ακόμα «πιο βαθιά», ως τιμωρία για την παραβίαση των κανονισμών της εταιρείας. Τώρα, οι διαχειριστές των σελίδων σπεύδουν να αφαιρέσουν τα keyword που περισσεύουν, τα anchor text που προστίθενται αυτόματα για λόγους SEO και άλλα.

Οι αλλαγές φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει αναστάτωση στον κόσμο του search optimization, αφού υπήρχαν δικτυακοί τόποι που είδαν την επισκεψιμότητά τους να μειώνεται μέχρι και 40%.

in

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).