james clapper

To FISA επεκτείνει την δικαιοδοσία της NSA να συλλέγει τηλεφωνικά δεδομένα

Το μυστικό ομοσπονδιακό δικαστήριο που επιβλέπει τα προγράμματα των υποκλοπών στην Αμερική επέκτεινε την εξουσία της κυβέρνησης να συλλέγει τηλεφωνικά δεδομένα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών James Clapper, αργά την Παρασκευή το βράδυ.
james_clapper
Ο James Clapper “αποφάσισε να αποχαρακτηρίσει και να αποκαλύψει δημοσίως το ότι η κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση στο Foreign Court για την ανανέωση της δικαιοδοσίας για τη συλλογή μεταδεδομένων τηλεφωνίας, και ότι το δικαστήριο ανανέωσε την εν λόγω δικαιοδοσία” ανέφερε η δήλωση.

Έτσι ενώ στα μέσα Αυγούστου, μετά το σοκ της κοινής γνώμης από τις αποκαλύψεις του Snowden, ο Πρόεδρος Barack Obama ανέφερε ότι θα επανεξετάσει τα προγράμματα κατασκοπείας των , φαίνεται όμως ότι όλα λειτουργούν κανονικότατα και δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως. Εμείς από το υποστηρίζαμε από την αρχή ότι οι μυστικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν να κάνουν την δουλεία τους, άσχετα με τις δηλώσεις και τις υποσχέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο James Clapper αποχαρακτήρισε ο ίδιος το έγγραφο και το άφησε στη διάθεση του κοινού, αρκετά προκλητικά θα λέγαμε. Κρίση συνειδήσεως, ή μήπως φοβούνται τον επόμενο Snowden;

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).