Πειρατεία, να γιατί αμάρτησα!

Μια νέα που ονομάζεται PiracyData.org παρουσιάζει τις ταινίες που έχουν κατέβει παράνομα περισσότερες φορές κάθε εβδομάδα. Μαζί με αυτά τα , δείχνει παράλληλα το αν οι ταινίες είναι διαθέσιμες μέσω υπηρεσιών streaming όπως το Netflix και το Hulu ή ακόμα και για ψηφιακή ενοικίαση ή αγορά από τις υπηρεσίες Prime ή το YouTube. Σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα:

pirate data

Όπως μπορείτε να δείτε, καμιά από τις top ταινίες που έχουν παράνομα αυτή την εβδομάδας δεν είναι διαθέσιμη για streaming, και μόνο τρεις από τις 10 είναι διαθέσιμες για ψηφιακή ενοικίαση. Η ιστοσελίδα PiracyData.org παίρνει πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα τους από το whats-on-netflix.com και τα νούμερα που αφορούν την πειρατεία από το TorrentFreak. Σύμφωνα με την PiracyData.org , καμία από τις  πλέον κατεβασμένες ταινίες από τους πειρατές εδώ και τρεις εβδομάδες δεν ήταν διαθέσιμη μέσω streaming.

Την ίδια άποψη υποστηρίζει και ο Ted Sorandos, διευθύνων σύμβουλος του Netflix, που σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Stuff τον περασμένο Μάιο ανέφερε:  “έχουμε παρατηρήσει ότι, η κίνηση του Bittorrent πέφτει καθώς η κυκλοφορία του Netflix μεγαλώνει”. Ανέφερε επίσης σύμφωνα με την Washington Post ότι “ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση της πειρατείας δεν είναι η νομοθεσία ή ποινική δίωξη, αλλά οι καλές επιλογές.”

Βέβαια οι απόψεις διίστανται.  Δεν υπάρχει πάντα συσχετισμός μεταξύ της διαθεσιμότητας και πειρατείας, ανέφερε ένας εκς της Ένωσης Κινηματογραφιστών της Αμερικής, το “The Walking Dead” κατέβηκε περισσότερες από 500.000 φορές μέσα σε 16 ώρες, παρά το γεγονός ότι είναι διαθέσιμο μέσω streaming για 27 ημέρες από την ιστοσελίδα της AMC”

Όμως από ότι φαίνεται δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. Το “Game of Thrones ” ήταν η σειρά που αγαπούσαν οι πειρατές το 2012, και όπως ανέφερε ο διευθυντής της HBO (η εταιρεία παραγωγής), David Petrarca, δεν τον “ενοχλεί η πειρατεία εφ ‘όσον είναι διαφήμιση”

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Ηuffington Post

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).