win 8.1 laptop

Σφάλμα στα Windows 8.1 σε ASUS μηχανήματα: Secure Boot Isn’t Configured Correctly

Παρόλο που τα νέα Windows έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ευκολία, η ενημέρωση των Windows 8.1 δεν είναι καθόλου τόσο απλή διαδικασία, με πολλούς αντιμετωπίζουν όλα τα είδη των θεμάτων, όταν προσπαθεί να τα εγκαταστήσουν.

win 8.1 laptop

Για παράδειγμα, ορισμένοι χρήστες  ισχυρίζονται ότι μετά την εγκατάσταση, τα .1 τοποθετούν ένα μικρό υδατογράφημα στην επιφάνεια εργασίας λέγοντας ότι “Το Secure Boot δεν έχει ρυθμιστεί σωστά. Build 9600” [Secure Boot isn't configured correctly. Build 9600].

Η Microsoft αναφέρει ότι αυτό είναι ένα γνωστό ζήτημα με μερικά μοντέλα PC ASUS και συνιστά στους χρήστες είτε να ενεργοποιήσουν το Secure Boot ή να προσπαθήσουν να το ρυθμίσουν σωστά από το μενού του BIOS του υπολογιστή.

“Το Secure Boot βοηθά στην αύξηση της ασφάλειας των Windows 8.1 και των Windows RT 8.1 PCs σταματώντας ένα μη εξουσιοδοτημένο λογισμικό να τρέχει. Αν δείτε το μήνυμα «Secure Boot isn't configured correctly. Build 9600» στην κάτω δεξιά γωνία της επιφάνειας εργασίας, αυτό σημαίνει ότι το Secure Boot είτε έχει απενεργοποιηθεί ή δεν έχει ρυθμιστεί σωστά στον υπολογιστή” , ανέφερε ένας μηχανικός υποστήριξης της  Microsoft.

“Για να ενεργοποιήσετε ή να ρυθμίσετε το Secure Boot, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μενού του BIOS για τον υπολογιστή. Διαφορετικοί υπολογιστές έχουν διαφορετικά μενού του BIOS, οπότε ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή του υπολογιστή για οδηγίες. Εάν έχετε απενεργοποιήσει Secure Boot και έχετε προσθέσει δικούς σας drivers τότε ίσως να χρειαστεί να επαναφέρετε τον υπολογιστή στην αρχική του κατάσταση για να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε το Secure Boot”.

Αν και το να χειριστείς την BIOS  είναι μία αρκετά δύσκολη διαδικασία για πολλούς αρχάριους χρήστες που ήλπιζαν να πάρουν μια απρόσκοπτη διαδικασία ς, δεν είναι ακόμη σαφές αν η Microsoft σκοπεύει να αντιμετωπίσει το θέμα και να αναπτύξει ένα patch για να διορθώσει το πρόβλημα.

Σε αυτό το σημείο, η ενημέρωση σε Windows 8.1 εξακολουθεί να εμφανίζεται στα καταστήματα για όλους τους υπολογιστές ASUS, και έτσι κάποιοι από εσάς μπορεί να αντιμετωπίσετε το προαναφερθέντα ζητήματα μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Από την άλλη, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι παλία μηχανήματα και περιφερειακά ίσως να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τα Windows 8 ή τα 8.1. Σε πενταετίας υπολογιστή που έτρεχε XP και τον αναβαθμίσαμε σε 8 χάσαμε μία Κινέζικη κάμερα άγνωστης μάρκας και το πάνελ της κάρτας ήχου, γιατί πολύ απλά τα windows 8 δεν τα υποστηρίζει και οι κατασκευαστές των περιφερειακών αυτών δεν βγάλαν ποτέ μιά ενημέρωση. Με τα 8.1 δεν λύθηκε το πρόβλημα.

Δηλαδή συγκεκριμένο hardware έχει φτιαχτεί να εργάζεται απρόσκοπτα για το Software που κυκλοφορεί εκείνη την εποχή, μετά από κάποια χρόνια τα πράγματα αφήνονται στην τύχη τους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.083 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).