bitcoin logo 3d

Hacked η Inputs.io, εξαφανίστηκαν 1.100.000 δολάρια σε bitcoins

bitcoin-logo-3dΗ Inputs.io είναι ένα αποθετήριο για Bitcoins ή ένα wallet μέλος του οργανισμού Bitcoin. Σήμερα ενημέρωσε τους χρήστες του ότι οι server τους παραβιάστηκαν και κλάπηκαν συνολικά 4.100 Bitcoins (αντιστοιχούν με 1.100.000 δολάρια ή 800.000 ευρώ). Λόγω της ς, η υπηρεσία αναδέρει ότι αδυνατεί να πληρώσει τους χρήστες της.

Οι επιτιθέμενοι παραβίασαν τον φιλοξενίας της ιστος από κάποιους παλιούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπόρεσαν να επαναφέρουν εύκολα τους κωδικούς πρόσβασής τους, επειδή δεν υπήρχαν αριθμοί τηλεφώνου συνδεδεμένοι με τους λογαριασμούς.

Η Inputs.io χρησιμοποιεί έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, αλλά οι hackers κατάφεραν να το παρακάμψουν, αξιοποιώντας μια μια ευπάθεια από server-side.

Η βάση δεδομένων της υπηρεσίας έχει επίσης τεθεί επίσης σε κίνδυνο από την επίθεση, αλλά όπως αναφέρει η Inputs.io ότι οι κωδικοί ς κατακερματίζονται και αποθηκεύονται με ασφάλεια.

Οι χρήστες που έχουν περισσότερα από 1 Bitcoin σε λογαριασμό της Inputs.io παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία στέλνοντας ένα email στο support[at]inputs.io που θα περιέχει μια διεύθυνση Bitcoin wallet. Τα μηνύματα που θα αποστέλλονται στην Inputs.io θα πρέπει να προέρχονται από την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί ο λογαριασμός στην ιστοσελίδα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).