Rodriguez Yeje

Και τρίτος συνεργός στη διαδικτυακή ληστεία του αιώνα

Οι Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς την αποκάλεσαν “η ληστεία του 21ου αιώνα.”

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι και ένα τρίτο πρόσωπο ομολόγησε την ενοχή του για συμμετοχή στην μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία του που απέφερε κέρδη 45.000.000 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Evan Jose Peña, 35 χρονών, δήλωσε ότι συμμετείχε στην ληστεία.
Ο Peña συνάντησε τους συναδέλφους του Emir Yasser Yeje και Elvis Rafael Rodriguez, (και οι δύο 24 ετών) στην φυλακή όπου κρατούνται προφυλακισμένοι μέχρι να δικαστούν.
Και οι τρεις κατηγορούμενοι, “χρησιμοποιώντας στοιχεία που είχαν κλαπεί με τις πιο εξελιγμένες τεχνικές hacking για να αποσύρουν εκατομμύρια δολάρια σε μόλις ώρες σε μια άνευ προηγουμένου ληστεία στον κυβερνοχώρο” δήλωσε η Εισαγγελέας των ΗΠΑ Loretta Lynch.

Σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες – η πρώτη φορά στις 22 του Δεκεμβρίου του 2012 και στη συνέχεια στις 19 του Φλε του 2013 – οι προαναφερόμενοι κατηγορούμενοι συνεργάστηκαν και αφαίρεσαν εκατομμύρια από μηχανήματα ΑΤΜ, σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Οι hackers διείσδυσαν στα υπολογιστών δύο τραπεζών, της National Bank of Ras Al-Khaimah PSC και της Oman's Bank Muscat. Στη συνέχεια αλλοίωσαν τα όρια ανάληψης στους προπληρωμένους λογαριασμούς χρέωση. Οι hackers αμέσως μετά έστειλε τις πληροφορίες σε συνεργάτες τους σε όλο τον κόσμο οι οποίοι κωδικοποιούσαν τα στοιχεία των λογαριασμών σε μαγνητικές κάρτες.
Χρησιμοποιώντας τις κάρτες αυτές, η ομάδα ήταν σε θέση να κλέψει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η παρακάτω φωτογραφία, διανέμεται από το δικηγορικό γραφείο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης και δείχνει τον Rodriguez και τον Yeje με στοίβες χρημάτων.

Rodriguez-Yeje

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).