usa army

Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θα καταβάλει 50 εκατομμύρια δολάρια για τη χρήση πειρατικού λογισμικού

usa_army

Για χρόνια, ο στρατός των ΗΠΑ λειτουργεί πειρατικά αντίγραφα του λογισμικού logistics που χρησιμοποιούνται για την προστασία των στρατιωτών και μεταφορών σε κρίσιμες αποστολές.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του λογισμικού, η  Apptricity, κατηγόρησε το στρατό για εκ προθέσεως πνευματικών δικαιωμάτων και μήνυσε την κυβέρνηση για $ 224.543.420,80 σε διαφυγόντες άδειες που λειτουργούν χωρίς άδεια αντίγραφων του λογισμικού για σχεδόν μια δεκαετία.

 

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κυβέρνηση είχε παρανόμως εγκαταστήσει το λογισμικό σε 93 και περίπου 9000 συσκευές πέραν των 500 αδειών που καταβλήθηκαν αρχικά. Τα τέλη έκδοσης αδειών για το λογισμικό είναι $ 1.35 εκατομμύρια ανά server και 5.000 δολαρίων ανά συσκευή η οποία μεταφράζεται σε 224 εκατομμύρια δολάρια σε απώλεια εσόδων.

Η εταιρεία του λογισμικού κατέθεσε μήνυση εναντίον της κυβέρνησης στο Δικαστήριο των Ομοσπονδιακών Απαιτήσεων των ΗΠΑ για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και αγνόηση των οικονομικών απαιτήσεων της εταιρείας.  Μετά από διακανονισμό, η κυβέρνηση Ομπάμα συμφώνησε να πληρώσει $ 50 εκατομμύρια για να διευθετήσει τη διαφορά.

 

 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη σχολιάσει κάτι σχετικά με τη διευθέτηση και η εταιρεία Apptricity αναμένει ότι η συνεργασία τους με την κυβέρνηση και το στρατό θα συνεχίσει επαγγελματικά, ακόμη και μετά από αυτό το φιάσκο.

Πηγή: Torrentfreak

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).