inet crime

Η Γερμανική αστυνομία συνέλαβε 2 άτομα που χρησιμοποιούσαν Botnet για να παράγουν Bitcoins

inet crime

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομική Ποινική Υπηρεσία της Γερμανίας (BKA) ανακοίνωσε τις συλλήψεις των δύο  ατόμων στη Βαυαρία και Κάτω Σαξονία ως υπόπτων για τη ενός botnet που τους έχει βοηθήσει να παράγουν πάνω από 700.000 € (954.000 δολάρια) σε Bitcoins.

Σύμφωνα με τις αρχές, τρεις ύποπτοι ερευνώνται, αλλά μόνο δύο από αυτούς συνελήφθησαν τη νύχτα μεταξύ 2 και 3 Δεκεμβρίου.

Η Αστυνομία απαφέρει ότι τα άτομα αυτά είχαν τροποποιήσει ένα κομμάτι ενός υ λογισμικού έτσι ώστε να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το Δια και να τους δώσει τον έλεγχό στους υπολογιστές – θύματα. Χρησιμοποιήσαν τους υπολογιστές αυτούς για να δημιουργήσουν ένα botnet, που με την σειρά του χρησιμοποιήθηκε για να κλέψουν ψηφιακές ταυτότητες και να δημιουργίσουν Bitcoins.

Η αστυνομία λέει ότι έχω επίσης στοιχεία για παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, δραστηριότητες που σχετίζονται με το hacking, και ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με περιεχόμενο για ενήλικες.

Ο πρόεδρος του BKA, Κος Jörg Zierke, σημείωσε ότι το Bitcoin ται όλο και περισσότερο από εγκληματίες διότι διευκολύνει το ξέπλυμα χρήματος και καθιστά πιο δύσκολο για τους αστυνομικούς να τους εντοπίσει. Η έρευνα βρίσκεται σε .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).