microsoft nsa

Οκτώ μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες κατά της NSA και άλλα παραμύθια

microsoft nsa

Οκτώ από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας, απογοητευμένες από τις αποκαλύψεις για την κατασκοπεία της κυβέρνησης των , στα δεδομένα των πελατών τους προσπαθούν να διορθώσουν την φήμη τους. Ο Larry Page, ο επικεφαλής της Google, επιθυμώντας τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για την ασφάλεια σε όλο τον κόσμο ανέφερε: “Καλούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να ανοίξει το δρόμο.”

Σήμερα λοιπόν οκτώ εταιρείες, (Apple, Yahoo, Facebook, , LinkedIn, AOL) με επικεφαλής την Google και τη , παρουσίασαν ένα σχέδιο για τη ρύθμιση της κατασκοπείας και κάλεσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να περιορίσουν τις δράσεις της NSA.

“Οι εταιρείες έχουν επιχειρησιακό και οικονομικό συμφέρον για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών τους και θα πρέπει να πιέσουν επιθετικά για αλλαγές”, δήλωσε ο Trevor Timm, ένας ακτιβιστής στο Frontier Foundation. “Η N.S.A. διαθέτει προγράμματα μαζικής επιτήρησης για έναν απλό λόγο: την συνεργασία της με τις εταιρείες τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών. Εάν οι εταιρείες τεχνολογίας δεν επιθυμούν πλέον αυτή τη συνεργασία, μπορούν να αναγκάσουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις.”

Πολύ καλή η κίνηση, αλλά αυτό που έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο iGuRu.gr, είναι ότι οι Μυστικές Υπηρεσίες θα είναι πάντα Μυστικές Υπηρεσίες. Το ερώτημα είναι γιατί όλες αυτές οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες δεν είχαν αντιδράσει πριν τις αποκαλύψεις του Snowden;
Η αντίδραση ήρθε όταν η πίστη της κοινής γνώμης κλονίστηκε και το κόστος άρχισε να γίνεται οικονομικό. Η ουτοπία των μεταρρυθμίσεων για περιορισμό των κατασκοπευτικών δράσεων της NSA, θα κρατήσει μέχρι τον επόμενο Snowden. Γιατί οι Μυστικές Υπηρεσίες θα συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά τους, που συμπεριλαμβάνει την χρησιμοποίηση θεμιτών και αθέμιτων μέσων, για την επίτευξη του σκοπού τους.
Όπως ήδη είδαμε στην περίπτωση της Lavabit, οι υπηρεσίες των ΗΠΑ, εκβίαζαν την εταιρεία, όταν δεν δέχτηκε να συνεργαστεί μαζί τους.
Ακόμα και αν υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, πάντα θα γίνονται “δουλειές κάτω από το τραπέζι.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).