rsa security logo

Νέο σκάνδαλο: Η NSA έχει πληρώσει 10 εκατομμύρια την RSA για αποδυνάμωση της κρυπτογράφησης

rsa-security-logoΗ Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) φέρεται να έχει καταβάλει (κάτω από το τραπέζι φυσικά) 10 εκατομμύρια δολάρια σε μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες ασφαλείας την RSA, για να αποδυναμώσει τον αλγόριθμο της προκειμένου να διευκολύνει την αποκρυπτογράφηση, σύμφωνα με μια αποκλειστική δημοσίευση του Reuters.

Τον Σεπτέμβριο, η ανέφερε για πρώτη φορά βασιζόμενη σε έγγραφα που από τον Snowden ότι η NSA έχει δημιουργήσει μια λανθασμένη συνταγή για τη δημιουργία τυχαίων αριθμών που ουσιαστικά επιτρέπει backdoors στο λογισμικό κρυπτογράφησης.

Το Reuters ανέφερε αργότερα ότι η RSA είναι ο διανομέας ενός υ κρυπτογράφησης που είναι γνωστό σαν BSAFE και χρησιμοποιείται από προγραμματιστές λογισμικού για βελτιώσεις ασφαλείας στα προϊόντα τους.

Σήμερα το Reuters αναφέρει, επικαλούμενο διαφορετικές πηγές, ότι η RSA είχε πάρει σαν αντάλλαγμα για την κατασκευή του BSAFE που περιλαμβάνει τον τύπο της NSA και χρησιμοποιείται σαν προεπιλεγμένη μέθοδος για την παραγωγή “τυχαίων¨αριθμών κρυπτογράφησης.

Σε δήλωσή του στο Reuters, η RSA (φυσικά) αρνήθηκε τις κατηγορίες αναφέροντας: “Η RSA ενεργεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πελατών της και σε καμία περίπτωση δεν σχεδιάζει ή ενεργοποιεί backdoors σε προϊόντα.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).