1 εκατομμύριο κλεμμένες πιστωτικές από την Target πωλούνται τώρα στο διαδίκτυο

orange_credit_cardΣτοιχεία ενός εκατομμυρίου πιστωτικών καρτών που είχαν κλαπεί κατά τη διάρκεια μιας παραβίασης της ιστος Target τον περασμένο μήνα, κυκλοφορούν στην μαύρη αγορά, σύμφωνα με την το χτύπημα της μαύρης , σύμφωνα με τη New York Times.

Η εταιρεία ασφαλείας Easy Solutions παρατήρησε, μία αύξηση κλεμμένων καρτών υψηλής αξίας σε γνωστά “μαγαζάκια” που είναι 10 με 20 φορές πάνω από τους αριθμούς που γνώριζαν. “Οι κλεμμένες κάρτες είναι σχεδόν από κάθε τράπεζα,” αναφέρει η New York Times.

Ο ερευνητής ασφαλείας , ο οποίος ανακοίνωσε για πρώτη φορά το hack της Target, ανέφερε την Παρασκευή ότι οι πουλάνε 1 εκατ. κάρτες από 20 έως και πάνω από 100 δολάρια την κάρτα.

Αυτοί που αγοράζουν τις κάρτες, βγάζουν αντίτυπο και τις χρησιμοποιούν για αγορές από καταστήματα. Εάν βέβαια γνωρίζουν το PIN του ιδιοκτήτη, μπορούν άνετα να πραγματοποιήσουν και ανάληψη μετρητών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Target Gregg Steinhafel δήλωσε σε μήνυμά του προς τους πελάτες τους ότι “δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι έχουν παραβιαστεί οι αριθμοί PIN.”

Η εταιρεία είπε ότι θα ολοκληρώσει την ενημέρωση και των 40 εκατομμυρίων πελατών της αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι πελάτες αυτοί πραγματοποίησαν αγορές στα καταστήματα της Target από 27 Νοεμβρίου έως και 15 Δεκεμβρίου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).