019

Δείτε το νέο Rover της NASA

Όταν το Rover προσγειώθηκε στην του Άρη, οι επιστήμονες της NASA έζησαν επτά λεπτά αγωνίας και τρόμου: Το Rover έπεφτε από τον ουρανό με 13.000 μίλια την ώρα, με μοναδικό του “φρένο” ένα αλεξίπτωτο και μερικούς πυραυλοκινητήρες για να μην διαλύσει με την πρόσκρουση.

Μια ομάδα της NASA κατάφερε να δημιουργήσει κάτι το οποίο είναι ασφαλέστερο: ένα rover από κοίλες ράβδους και ελαστικό καλώδιο που μπορεί να λυγίζει και να αναπηδάει. Το Super Ball Bot της NASA μπορεί να απορροφήσει το χτύπημα μιας ανώμαλης προσγείωσης, να γίνει ένα με το χώμα και να ανοίξει ξανά, χωρίς να έχει πάθει το παραμικρό.
Οι επιστήμονες της NASA είναι ακόμα σε ένα πολύ αρχικό στάδιο δοκιμών, αλλά αποδεικνύεται ότι η ιδέα λειτουργεί και αναζητούν τον καλύτερο τρόπο να το ελέγξουν καθώς κυλά. Αναζητούν και τρόπους ανάρτησης περισσότερου ωφέλιμου φορτίου, όπως εργαλείων περισυλλογής πληροφοριών, αναλύσεων κλπ.
Η ομάδα πίσω από το rover πιστεύει ότι θα μπορούσε να προσγειωθεί στο μεγαλύτερο του Κρόνου, τον Τιτάνα, χωρίς καμία προστασία. Ίσως την επόμενη εξωγήινη προσγείωση να είναι λίγο λιγότερο τρομακτική.

Δείτε το βίντεο

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).