nsa quantum

Τι είναι τα εργαλεία QUANTUM που χρησιμοποιεί η NSA

Η δημοσίευση του Der Spiegel που αναφέραμε χθες, παρέχει κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνατότητες hacking της NSA, και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από το τμήμα Tailored Access Operations (TAO) της κατασκοπευτικής υπηρεσίας.

nsa-quantum

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η NSA που χρησιμοποιούσε τα spam, ακριβώς όπως και οι περισσότεροι κοινοί εγκληματίες του κυβερνοχώρου, για να ξεγελάσουν τους στόχους τους και να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους. Ωστόσο, το spam δεν είναι πια πολύ αποτελεσματικό και έτσι το τμήμα TAO έχει αναπτύξει νέα εργαλεία που ονομάζει “QUANTUMTHEORY.”

Τα έγγραφα που παρουσιάζει το Der Spiegel δείχνουν ότι τα εργαλεία αυτά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά για την στόχευση online υπηρεσιών όπως το Yahoo, το Facebook, το Twitter και το YouTube.

Προφανώς, η NSA δεν έχει καταφέρει να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο αυτή στις υπηρεσίες της Google. Από την άλλη πλευρά, η μυστική υπηρεσία GCHQ του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία απέκτησε κάποια εργαλεία του QUANTUM από την NSA, κατάφερε να πραγματοποιήσει επιτυχείς επιθέσεις στις υπηρεσίες της Google.

Ένα από τα εργαλεία, ονομάστηκε “QUANTUMINSERT,” και έχει χρησιμοποιηθεί από την GCHQ για επιθέσεις στη Belgacom, τη βελγική κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Το ίδιο εργαλείο έχει χρησιμοποιηθεί από την NSA κατά του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.

Αυτή και άλλες εφαρμογές του QUANTUM σύμφωνα με πληροφορίες συνδέονται με ένα σκιώδες δίκτυο της NSA. Το δίκτυο αυτό, το οποίο τρέχει παράλληλα με το Internet, δεν απαρτίζεται όχι μόνο από τους υπολογιστές της NSA, αλλά και τα και τους servers που έχουν δεχτεί επίθεση από την μυστική υπηρεσία.

Τα συστήματα QUANTUM έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν αυτόματα βασισμένα στα cookies και άλλες πληροφορίες που περιέχονται στην κίνηση του Διαδικτύου. Όταν η διεύθυνση ηλεκτρονικού υ ενός στόχου ή συγκεκριμένο cookie ανιχνεύεται, το θύμα μεταφέρεται αυτόματα σε συγκεκαλυμμένους servers της NSA που ονομάζονται FOXACID.

Στην περίπτωση της παραβίασης της Belgacom, όσοι επιχειρούσαν να επισκεφθούν το LinkedIn μεταφερόταν αυτόματα στο FOXACID όπου φορτωνόταν malware στους υπολογιστές τους. Το κακόβουλο είναι ειδικά κατασκευασμένο για να εκμεταλλεύεται τα τρωτά σημεία της στοχευμένης .

Οι επιθέσεις μέσω του LinkedIn είχαν ένα ποσοστό επιτυχίας άνω του 50%.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).