obama snowden scandal

Αύριο οι ανακοινώσεις του Obama για τις αλλαγές στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας NSA

Αύριο Παρασκευή, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, κ. αναμένεται να παρουσιάσει τις αλλαγές στα σαρωτικά προγράμματα εποπτείας της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA).

Οι αναμενόμενες ανακοίνωσεις έρχονται αρκετές βδομάδες μετά τα πορίσματα της επιτροπής που είχε αναλάβει την αξιολόγηση των δράσεων της μυστικής ς μετά τις αποκαλύψεις του Snowden. Το έργο της επιτροπής που διορίστηκε από τον πρόεδρο, συνοψίζετε σε 300 και πλέον σελίδες συστάσεις, υπέρ της διαφάνειας.

obama-snowden-scandal

Αν αυτές οι συστάσεις ληφθούν υπόψιν, θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που λειτουργεί η NSA. Όμως, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ο Obama θα εφαρμόσει μόνο μερικές μικρές μεταρρυθμίσεις. Για τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις, ο πρόεδρος, θα εναποθέσει την ευθύνη στο Κογκρέσο, με την ελπίδα ότι έτσι ίσως, θα καθησυχάσουν μερικώς οι ψηφοφόροι και οι υποστηρικτές της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Από το iGuRu.gr, έχουμε αναφέρει επανειλημμένως ότι οι Μυστικές Υπηρεσίες δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν, όποιες και αν είναι οι αυριανές ανακοινώσεις, ή οι αποφάσεις του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Ακόμα και τα ανακοινωθούν οι αποφάσεις, και από λόγια γίνουν πράξεις,  δεν θα πρέπει να θεωρούμε ουτοπικό το γεγονός ότι οι Μυστικές υπηρεσίες λειτουργούν ακριβώς όπως τις ονομάζουν: Μυστικά. Και θα συνεχίζουν να λειτουργούν έτσι, μέχρι τον επόμενο Edward Snowden.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).