inet crime

Συνελήφθη 39χρονος για κλοπή, απάτη και απόπειρα απάτης

Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 39χρονος αλλοδαπός για κλοπή, απάτη και απόπειρα απάτης

inet crime

Ο δράστης εξαπάτησε ιδιοκτήτρια επιχείρησης πραγματοποιώντας αγορά μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος, με κλεμμένη και στη συνέχεια αποπειράθηκε να την εξαπατήσει για δεύτερη φορά

Στην ειδική τηλεφωνική 11012, καθώς και στο e – mail 11012@hellenicpolice.gr , οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών τους συναλλαγών

Συνελήφθη προχθές (17.01.2014) στην Αθήνα, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, απάτη, καθώς και για απόπειρα απάτης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία που υποβλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την ιδιοκτήτρια επιχείρησης για εξαπάτηση κατά την πώληση προϊόντων μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος που διαθέτει η επιχείρησή της.

Ειδικότερα, άγνωστο άτομο πραγματοποίησε μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της καταγγέλλουσας, αγορά επίπλου αξίας πεντακοσίων πενήντα πέντε ευρώ (555€) με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, η οποία όπως αποδείχθηκε – μετά την παράδοση του προϊόντος – είχε υπεξαιρεθεί. Ως αποτέλεσμα η εν λόγω συναλλαγή αμφισβητήθηκε από τον κάτοχο της πιστωτικής κάρτας.

Στη συνέχεια, άγνωστο άτομο, με τα ίδια επικοινωνίας, προχώρησε σε παραγγελία και άλλων αντικειμένων από το ίδιο κατάστημα, δημιουργώντας την πεποίθηση στην καταγγέλλουσα ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο που προσπαθεί να την εξαπατήσει για δεύτερη φορά.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης και της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 39χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε, προχθές (17.1.2014) το πρωί, τη στιγμή παραλαβής των προϊόντων.

Από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκε το έπιπλο που είχε αγοραστεί με την κλεμμένη πιστωτική κάρτα, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το τιμολόγιο αποστολής του εν λόγω επίπλου,
  • ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • κινητό τηλέφωνο
  • προσαρμογέας wireless usb adapter και
  • (02) κάρτες sim κινητών τηλεφώνων.

Ο 39χρονός, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε χθες (18.01.2014) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα, θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).