Google Will Tell You If Your Internet Is Fast Enough to Stream YouTube HD Videos

Το Google ελέγχει αν η σύνδεση σας στο internet είναι αρκετά γρήγορη για να βλέπετε HD βίντεο στο YouTube

Google-Will-Tell-You-If-Your-Internet-Is-Fast-Enough-to-Stream-YouTube-HD-Videos

Το ξεκίνησε μία έκθεση για να κατανοήσουμε αν τα αργά βίντεο από το YouTube είναι η υπαιτιότητα της ίδιας της Google ή του παρόχου μας.

Η υπηρεσία της εταιρείας Google ελέγχει ουσιαστικά την ποιότητα και τις ταχύτητες σύνδεσης των παρόχων  του διαδικτύου (ISP).

Η Google χρησιμοποιεί δεδομένα που σχετίζονται με τον ISP σας για να καταλάβει αν μπορεί να αναπαράγει ένα βίντεο από το YouTube HD.

Με την απόδοση τους, οι πάροχοι υπηρεσιών θα πάρουν μία σφραγίδα ως “YouTube HD ”  (πιστοποιημένοι πάροχοι του Youtube HD) εφόσον μπορούν να φορτώσουν το 90% των βίντεο σε ανάλυση 720p.

Το σύστημα αυτό υποτίθεται ότι βοηθά τους χρήστες να κατανοήσουν εάν είναι συνδεδεμένοι με τον σωστό πάροχο για την του ή ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν.  Όσον αφορά τους παρόχους υπηρεσιών, προφανώς  θα μπορούν να  καυχιόνται αν περάσουν το τεστ.

Η έκθεση της Google για την ποιότητα βίντεο θα είναι διαθέσιμη στον Καναδά για αρχή, και σύντομα θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, οι Καναδέζοι πάροχοι υπηρεσιών παρέχουν υψηλής ποιότητας σύνδέσεις.

Ας έρθουμε όμως στα δικά μας. Προφανώς δεν χρειζόμαστε να μας το πει η Google ότι η Ελλάδα “σέρνεται” σε ονομαστικές συνδέσεις των ADSL 24 και VDSL 30-50 Mbps που στο σπίτι μας τελικά έρχονται σε  πολύ χαμηλότερα νούμερα. Και όλα αυτά  σε σχέση με τους παρόχους στον Καναδά, Αμερική, Ολλανδία, Σουηδία, Ιταλία, Γερμανία κλπ. Δεν έχετε παρά να τρέξετε 3-4 βίντεο της Youtube σε KD720 ανάλυση για να το καταλάβετε. Αν το 5λεπτο HD βιντεάκι που βλέπετε κάνει διακοπές μην ελπίζετε να δείτε αργότερα μία ολόκληρη ταινία σε υψηλή ανάλυση, χωρίς να σας σπάσουν τα νεύρα.

Από την άλλη θέλουμε να δούμε, αν επιχειρήσει  η Google να κάνει τις δοκιμές της στην Ελλάδα, ποιούς παρόχους θα “πιστοποιήσει”. Αν θα πιστοποιήσει κανένα …..

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 285 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).