Χρήση του Kinect για επιτήρηση συνόρων στη Ν. Κορέα

Το Kinect της είναι γνωστό για τη χρήση του στον χώρο του gaming ως ένας από τους κορυφαίους αισθητήρες κινήσεων που υπάρχουν στο εμπόριο αυτή τη στιγμή.

kinectΩστόσο, οι δυνατότητές του εκτείνονται πέρα από τον συγκεκριμένο χώρο και απόδειξη γι' αυτό είναι η χρήση του για σκοπούς επιτήρησης συνόρων στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με την κορεατική ιστοσελίδα Hankooki, το συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο βασίζεται στον αισθητήρα της Microsoft, αναπτύχθηκε από τον αυτοδίδακτο προγραμματιστή Τζάε Κουάν Κο και χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό κινουμένων αντικειμένων στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας. Επίσης, το συγκεκριμένο σύστημα είναι «έξυπνο», καθώς μπορεί να «αντιληφθεί» τη διαφορά μεταξύ ανθρώπων και ζώων – εάν εντοπίσει άνθρωπο, ενημερώνει το κοντινότερο στρατιωτικό φυλάκιο.

Αν και για λόγους εθνικής δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες, ο δημιουργός του σημειώνει ότι στο μέλλον το σύστημα θα επιτρέπει επίσης τον εντοπισμό θερμότητας και χτύπων καρδιάς. «Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι ένα σύστημα για α θα μπορούσε να εκτελεί καθήκοντα εθνικής ασφαλείας» δηλώνει ο Κο.

Η προμήθεια του συστήματος έγινε τον Αύγουστο, και έκτοτε έχει εγκατασταθεί σε διάφορα τμήματα της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης. Η ύπαρξή του δημοσιοποιήθηκε μόλις πρόσφατα.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σύστημα δεν αποτελεί την πρώτη περίπτωση συστήματος ιδιαίτερα υψηλής τεχνολογίας για την επιτήρηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Πριν από τέσσερα χρόνια, στο Korea Robot World 2010, η DoDAMM είχε επιδείξει το Super aEgis 2: έναν αυτοματοποιημένο πυργίσκο με πολυβόλο 12,7 χιλιοστών ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί και να «κλειδώσει» ανθρώπινους στόχους σε απόσταση 2,2 χιλιομέτρων, υπό συνθήκες νύχτας ή ημέρας.

Επίσης, ο συγκεκριμένος πυργίσκος μπορεί να αναβαθμιστεί και εξοπλιστεί με άλλα οπλικά συστήματα, όπως εκτοξευτές βομβίδων ή αντιαεροπορικών βλημάτων. Μία τέτοια «» (βάρους 140 κιλών) μπορεί να τοποθετηθεί σε στατικά ή σε οχήματα και να λειτουργεί πλήρως αυτόνομα ή να ζητεί άδεια από τους χειριστές του μέσω LAN ή ασυρμάτου δικτύου πριν ανοίξει πυρ. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει αναπτυχθεί ή πρόκειται να αναπτυχθεί στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

Πηγή: naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).