Apple, Google, Microsoft: Από που έρχεται το χρήμα;

Αν θέλετε να καταλάβετε με ποιον τρόπο ενεργούν οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, απλά ακολουθήστε το χρήμα.
Τρεις εταιρείες κυριαρχούν στο τεχνολογικό τοπίο του 2014: Η Apple, η Google και η Microsoft. Παρόλο που ανταγωνίζονται άμεσα και έμμεσα, σε διάφορα τμήματα, κάθε έχει τη δική της ξεχωριστή οικονομική προσωπικότητα.

Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσουμε τις διαφορές μεταξύ αυτών των τριών εταιρειών είναι να εξετάσουμε τις αναλυτικές εκθέσεις που υποχρεούνται να υποβάλλουν κάθε τρίμηνο.
Ας δούμε τις πηγές των εσόδων κάθε μιας από αυτές, όπως αναφέρθηκαν στις τριμηνιαίες εκθέσεις τους για το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Apple

apple

Η Apple είναι μια εταιρεία hardware κατά πρώτο και κύριο λόγο, με τη συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων της να προέρχεται από που δεν υπήρχαν πριν από επτά χρόνια: το iPhone και το iPad. Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το πώς η επιχείρηση έχει καταφέρει να έχει εισοδήματα από τις πωλήσεις μουσικής μέσω του iTunes, αλλά και από τις , καθώς η αγορά iOS έχει αυξηθεί.

Google

google

Πριν από δύο χρόνια, τα έσοδα της Google προερχόταν σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις διαφημίσεις. Η άλλαξε ελαφρώς με την προσπάθεια της Google να προχωρήσει στην παραγωγή υλικού, μέσω της εξαγοράς της Motorola Mobility, όπως μπορείτε να δείτε στο διάγραμμα. Μέχρι την πώληση της Motorola Mobility στη που γύρισε τα πράγματα πίσω στο σημείο που ήταν. Η κατηγορία “Λοιπά”, η οποία περιλαμβάνει το ψηφιακό και τα προϊόντα hardware μη – Motorola, εξακολουθεί να είναι ένα μικρό κλάσμα στα έσοδα της εταιρείας.

Microsoft

microsoft

Ξεκινώντας από το περασμένο καλοκαίρι, η Microsoft άλλαξε τον τρόπο που δηλώνει τα έσοδα της, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατο να κάνει κανείς μια άμεση σύγκριση του πώς ήταν επιχείρησή τα τελευταία δύο χρόνια. Το 2014, η Microsoft, κυριαρχείται από το λογισμικό και τις υπηρεσίες επιχειρήσεων, όπως φαίνεται από τις δύο φέτες που υπάρχουν στον κύκλο. Η Εμπορική Αδειοδότηση, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ των εσόδων της Microsoft, καλύπτει τα προϊόντα , τις Volume Licensing εκδόσεις των Windows και του Office για τις επιχειρήσεις. Τα Επαγγελματικά Λοιπά συμπεριλαμβάνουν τις ταχέως αυξανόμενες υπηρεσίες της επιχείρησης της εταιρείας, όπως το Windows Azure και τις εμπορικές εκδόσεις του Office 365.

Η πρώτη δημοσίευση έγινε στο ZDNet

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).