nokia normandy

Σε αναμονή του Nokia Normandy με λειτουργικό Android

Το Normandy ή Nokia X, όπως φημολογείται ότι θα είναι η επίσημη ονομασία του, φαίνεται να αποτελεί ένα project που ξεκίνησε πριν από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και ανακοινώθηκε η εξαγορά του τμήματος κινητών τηλεφώνων της Nokia από τη Microsoft.

nokia-normandy

Η φήμη ύπαρξης μιας συσκευής Nokia που θα ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα Android της , κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο για αρκετό καιρό, εξάπτοντας την περιέργεια και την φαντασία των χρηστών.

Ωστόσο, ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο θέλει το Nokia Normandy να κάνει την παρθενική του εμφάνιση κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress, στα τέλη Φεβρουαρίου, έρχεται ουσιαστικά να επιβεβαιώσει τις φήμες.

Το Normandy ή Nokia X, όπως φημολογείται ότι θα είναι η επίσημη ονομασία του, φαίνεται να αποτελεί ένα project που ξεκίνησε πριν από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και ανακοινώθηκε η εξαγορά του τμήματος κινητών τηλεφώνων της Nokia από τη Microsoft.

Αν και η συσκευή θα διαθέτει μία τροποποιημένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android, δεν θα προσφέρει υποστήριξη στην Google Play, για την προμήθεια πρόσθετων εφαρμογών. Επίσης, δεν θα διαθέτει καμία από τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές που συναντάμε στα Android smartphones. Αντίθετα, θα διαθέτει εφαρμογές προερχόμενες από τη Microsoft και τη Nokia, ενώ το περιβάλλον χρήσης (user interface), όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει, θα προσομοιάζει περισσότερο με το Windows Phone 8.

Κάτι ανάλογο έκανε και η με τις ταμπλέτες Kindle οι οποίες διαθέτουν μεν ένα τροποποιημένο Android λειτουργικό σύστημα, αλλά δεν παρέχεται πρόσβαση σε υπηρεσίες και εφαρμογές του Google Play. Το ίδιο συμβαίνει και με αρκετές εταιρείες σε αναπτυσσόμενες αγορές, οι οποίες προσφέρουν τροποποιημένες εκδόσεις του Android, χωρίς πρόσβαση στο application store της Google.

Σε ότι αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το Nokia X ή Normandy θα διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 200 SoC (System on Chip), υποστήριξη δύο καρτών SIM, διαγωνίου 4 ιντσών, αποθηκευτικό χώρο μεγέθους 4GB και μνήμη RAM 512MB. Τιμολογιακά η συσκευή αναμένεται να κινηθεί στα επίπεδα της προσιτής σειράς συσκευών Nokia Asha. Αξιοπερίεργη θα είναι η «συμβίωση» του Nokia X με τις υπόλοιπες low-end προτάσεις της εταιρείας που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8, όπως το Nokia Lumia 520, οι οποίες συνεισφέρουν σημαντικό μερίδιο αγοράς στις Nokia και Microsoft.

Η εξαγορά του τμήματος κινητών τηλεφώνων της φινλανδικής Nokia από τη Microsoft, έναντι 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύντομα αναμένεται η τυπική ολοκλήρωσή της.

Πηγή: naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).