Windows Phone 8 Start Screen 511x330

Η Microsoft ανακοινώνει αναβάθμιση του Windows Phone

Η πρώτη σημαντική είδηση αφορά την αναβάθμιση Windows Phone 8.1, η οποία θα είναι διαθέσιμη από την ερχόμενη άνοιξη και θα υποστηρίζει όλες τις υπάρχουσες Windows Phone 8 συσκευές.

Κατά τη διάρκεια του event της Microsoft, στο Mobile World , αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις της ς σε ότι αφορά την αναβάθμιση του Windows Phone, αλλά και τις νέες συνεργασίες της εταιρείας.

Η πρώτη σημαντική είδηση αφορά την αναβάθμιση Windows Phone 8.1, η οποία θα είναι διαθέσιμη από την ερχόμενη άνοιξη και θα υποστηρίζει όλες τις υπάρχουσες Windows Phone 8 συσκευές.

Με την έκδοση 8.1 η Microsoft θα είναι σε θέση να «υποστηρίξει» περισσότερα  chipsets, όπως τα Snapdragon 200, 400 και 400 LTE. Επιπλέον θα είναι εφικτή η προσθήκη εικονικών πλήκτρων, ενώ δεν θα είναι απαραίτητη η ύπαρξη φυσικού υ για την κάμερα.

Επιπρόσθετα, η έκδοση Windows Phone 8.1 θα επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν εφαρμογές στην κάρτα microSD. Επίσης, η αναβάθμιση θα περιλαμβάνει υποστήριξη dual-SIM με ενεργά tiles για κάθε κάρτα SIM και δυνατότητα διασύνδεσής τους με το interface του χρήστη.

Η δεύτερη σημαντική είδηση αφορούσε την ανακοίνωση συνεργασιών με κατασκευαστές hardware. Πλέον, ανάμεσα στους σημαντικότερους κατασκευαστές που θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό της Microsoft στα τους θα είναι οι LG, Lenovo και ZTE, καθώς επίσης και ορισμένες ινδικές (Xolo, Karbonn και Lava). Επιπλέον, θα περιλαμβάνονται και εταιρείες όπως οι HTC, Huawei, Samsung, Foxconn, ISR, Longcheer και φυσικά η Nokia.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους παραπάνω κατασκευαστές είχαν παρουσιάσει, κατά το παρελθόν, συσκευές με λειτουργικό σύστημα της Microsoft, αλλά το τελευταίο διάστημα είχαν προτιμήσει να δραστηριοποιηθούν, σχεδόν ολοκληρωτικά, στον τομέα της πλατφόρμας Android.

Η Microsoft ευελπιστεί με τις παραπάνω ανακοινώσεις να προσθέσει δυναμική στο λειτουργικό της σύστημα και να δοθεί ώθηση για υψηλότερες πωλήσεις. Παράλληλα, η ανακοίνωση νέων συνεργατών είναι και μία κίνηση της εταιρείας να δείξει ότι δεν έχει κλείσει την πόρτα σε άλλους κατασκευαστές, μετά και την επικείμενη ολοκλήρωση της εξαγοράς της Nokia.

Πηγή: naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).