Windows Phone από πλήθος κατασκευαστών στην Ασία ανακοινώνει η Microsoft

Εννέα κατασκευαστές προστέθηκαν στην σύντομη λίστα αυτών που θα διαθέσουν smartphone με το της σύστημα της Microsoft.

windows-phone

Εκτός από την (δική της) Nokia, την Samsung, την HTC και την Huawei, οι οποίες έχουν μια τουλάχιστον πρόταση για smartphone με Windows, η Microsoft θα συνεργαστεί με περισσότερους κατασκευαστές από την Ασία για να επεκταθεί σε αγορές-«κλειδί».

Η λίστα περιλαμβάνει λιγότερο γνωστούς κατασκευαστές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όπως οι Foxconn, Gionee, Lava (Xolo), Longcheer, JSR και Karbonn. Οι μόνοι γνωστοί στη Δύση είναι ο , LG και ZTE, οι οποίοι επίσης θα προσθέσουν στην γκάμα τους εκτός από Android και Windows Phone.

Επίσης, η Microsoft Corp. θα διευρύνει την λίστα των κατασκευαστών των τηλεφώνων της και θα συνεργαστεί με τις Lenovo και τα εργοστάσια της Hon Hai Precision Industry Co.

Αποτέλεσμα των συνεργασιών αυτών θα είναι η μιας ευρύτερης γκάμας smartphone με Windows, με προτάσεις σε όλες τις κατηγορίες τιμών. Η εταιρεία στην σχετική ανακοίνωσή της επικαλέστηκε μελέτη της IDC σύμφωνα με την οποία το δικό της λειτουργικό σύστημα, αν και παραμένει μικρός παίκτης με ποσοστό που μετριέται στα δάκτυλα του ενός χεριού, είχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης το 2013 και σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο πωλήσεων σε σχέση με τον ανταγωνισμό -αν και βέβαια θα πρέπει να προσθέσει κανείς στην εικόνα αυτή τα περιθώρια ανάπτυξης που έχουν πλέον Android και iOS που κυριαρχούν στην αγορά.

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι τα νέα Windows Phone θα μπορούν να βασίζονται στα τσιπ της , 200 και Snapdragon 400, αφού τα πρόσθεσε στα υποστηριζόμενα SoC. Μάλιστα,  η συνεργασία της Microsoft με την Qualcomm είναι προφανές ότι διευρύνεται, με τον κατασκευαστή τσιπ να γίνεται στενός συνεργάτης που μεσολαβεί παρέχοντας σχέδια αναφοράς προς τους προαναφερόμενους νέους κατασκευαστές Windows Phone.

Επίσης, το λειτουργικό θα υποστηρίζει τσιπ για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας διαφορετικών τεχνολογιών. Τέλος, αναμένεται να δούμε Windows Phone “phablet”, δηλαδή smartphone με πολύ μεγαλύτερη οθόνη -κάτι ανάμεσα σε tablet και smartphone.

In.gr Τεχνολογία (Φωτογραφία:  Reuters )

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).