stratiotiko google glass

Q-Warrior: To στρατιωτικό «Google Glass»

Πρόκειται για ένα κράνος με ενσωματωμένο σύστημα οθόνης, ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει σε στρατιώτες οπτικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, παραπέμποντας σε τεχνολογίες που μέχρι πρότινος έβλεπε κανείς σε ιστορίες επιστημονικής φαντασίας.

stratiotiko-google-glass

Ακόμα και αν οι – οθόνες που φοριούνται στο κεφάλι δεν έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ακόμα ευρέως, θεωρείται δεδομένο ότι θα αποτελέσουν κομμάτι της καθημερινής ζωής στο μέλλον, σε κάθε έκφανσή της. Τo Q-Warrior της BAE Systems αποτελεί άλλη μια απόδειξη για αυτό, καθώς στην ουσία είναι ένα στρατιωτικό «Google Glass».

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα κράνος με ενσωματωμένο σύστημα οθόνης, ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει σε στρατιώτες οπτικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, παραπέμποντας σε τεχνολογίες που μέχρι πρότινος έβλεπε κανείς σε ιστορίες επιστημονικής φαντασίας.

Εμφανισιακά θυμίζει κάσκα πιλότου, ωστόσο έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση από στρατιώτες, στους οποίους θα παρέχει όπως η κατάδειξη εχθρικών και μη εχθρικών δυνάμεων, ή θα βοηθά στον συντονισμό και τη διοίκηση μικρών μονάδων.

«Το σύστημα βελτιώνει σημαντικά τις δυνατότητες αντίληψης περιβάλλοντος των στρατιωτών που επιχειρούν οχημάτων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Το σύστημα διαθέτει διάφανη έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης, η οποία επιτρέπει την ομαλή «ενσωμάτωση» συμβόλων και βίντεο στο οπτικό πεδίο του χρήστη, χωρίς να προκαλεί προβλήματα όσον αφορά στην αντίληψη του πραγματικού χώρου. Στις δυνατότητες του Q-Warrior περιλαμβάνονται η πληροφοριών σε κείμενο, προ σχετικά με απειλές, νυχτερινή όραση, waypoints και πληροφορίες διαδρομής κ.α.

Σύμφωνα με τον Πολ Ράιτ, στέλεχος της ΒΑΕ Systems, αρχικά το σύστημα αναμένεται να «δει» μεγαλύτερη ζήτηση σε τομείς όπου η βελτιωμένη αντίληψη περιβάλλοντος παρέχει καθοριστικό πλεονέκτημα, όπως σε συντονιστές εναέριας υποστήριξης ή σε ειδικές αντιτρομοκρατικές μονάδες. Το επόμενο στάδιο, κατά τον Ράιτ, θα είναι σε αερομεταφερόμενες μονάδες ή πεζοναύτες, όπου απαιτείται αυξημένη επιθετικότητα και καλύτερος τεχνικός εξοπλισμός λόγω του αναγκαστικά ελαφρύτερου εξοπλισμού που συνεπάγονται οι επιχειρήσεις τους (αεραποβάσεις/ αποβατικές επιχειρήσεις).

Πηγή: naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).