keyboard

Secunia: Τα Windows 8, είναι πλέον το πιο ευάλωτο OS

Ενώ η Microsoft συνεχίζει να δουλεύει πολύ για να κάνει τα 8 και 8.1 πιο ασφαλή, μια νέα έρευνα της Secunia που κυκλοφόρησε σήμερα (PDF), δείχνει ότι τα τρωτά σημεία των Windows διπλασιάστηκαν από πέρυσι, και ότι η τελευταία έκδοση λογισμικού της Microsoft, είναι η πιο ευάλωτη από όλες τις εκδόσεις που εξακολουθούν να υποστηρίζονται αυτή τη στιγμή.

Η εταιρεία ασφαλείας ανακάλυψε πάνω από 350 ευπάθειες στα , 7, και 8 το 2013, και τα στατιστικά της στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι παρ'όλες τις που κυκλοφόρησαν από τη Microsoft, ο τελικός αριθμός διπλασιάστηκε σε σύγκριση με το στοιχεία του 2012.

WINDOWS SECUNIA

Συνολικά, τα είχαν συνολικά 102 τρωτά σημεία, από 50 που είχαν το 2012, ενώ τα Windows XP, τα οποία λέγεται ότι θα σταματήσουν να υποστηρίζονται μετά από ένα μήνα, είχαν μόνο 99 , 49 παραπάνω από το προηγούμενο έτος.

Τα Windows 8 τώρα, από την άλλη πλευρά, ήταν η πιο ευάλωτη έκδοση των Windows που εξακολουθούν να υποστηρίζονται από τη Microsoft, αφού η Secunia παρουσίασε συνολικά 156 δυσλειτουργίες που βρέθηκαν σε αυτή την συγκεκριμένη έκδοση.

Βέβαια για αυτό δεν ευθύνεται η ίδια η πλατφόρμα, αναφέρει η Secunia, αλλά η χρησιμοποίηση του από τον που ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο έχουν αναφερθεί τόσες πολλές ευπάθειες στα Windows 8.

WINDOWS SECUNIA 1

Ο Internet Explorer 10, το προεπιλεγμένο περιήγησης των Windows 8, έρχεται με ένα ενσωματωμένο Flash Player, πράγμα που σημαίνει ότι η Microsoft θα πρέπει να συνεργαζεται με την Adobe για να επειδιορθώνει το ίδιο της το πρόγραμμα περιήγησης.

Ένα συνολικό διάγραμμα που περιλαμβάνει τα τρωτά σημεία του λειτουργικού συστήματος, των προγραμμάτων της Microsoft, καθώς και τις ευπάθειες στις εφαρμογές τρίτων δείχνει ότι όλες οι εκδόσεις των Windows που εξακολουθούν να υποστηρίζονται από την εταιρεία είχαν περισσότερα από 1.200 κενά ασφαλείας το περασμένο έτος, με τα Windows 8 να έχουν την πρωτιά, με 1.261 ευπάθειες.

Η Microsoft φυσικά έχει καταφέρει μέχρι τώρα να ασχοληθεί με όλα αυτά τα κενά ασφάλειας αρκετά αξιοπρεπώς και υποστηρίζει ότι τα Windows 8 εξακολουθούν να είναι η πιο ασφαλής έκδοση των λειτουργικών της συστημάτων μέχρι σήμερα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).