Τρεις γερουσιαστές ενάντια στις δράσεις της μυστικής υπηρεσίας GCHQ

Τρεις γερουσιαστές των ΗΠΑ σχεδιάζουν να ερευνήσουν τον ρόλο που είχε η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) στη μαζική συλλογή δεδομένων από την Yahoo από την Βρετανό εταίρο της.

Αντιδρώντας στην αποκάλυψη της Guardian, την Πέμπτη ότι η μυστική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου GCHQ σάρωσε εκατομμύρια από τα webcam των χρηστών της Yahoo, οι γερουσιαστές Ron Wyden, Mark Udall και Martin Heinrich ανέφεραν σε κοινή δήλωση ότι “οποιαδήποτε συμμετοχή των υπηρεσιών των ΗΠΑ στις εικαζόμενες δραστηριότητες που αναφέρθηκαν σήμερα θα πρέπει να παρακολουθηθούν στενά.”

cyber-surveillance

Οι γερουσιαστές χαρακτήρισαν την υπο σαν “εκπληκτική έλλειψη σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών ελευθεριών”.

Την Παρασκευή, ο Internet Association – ένα εμπορικός φορέας που εκπροσωπεί γίγαντες στο διαδίκτυο όπως την , την Amazon, το eBay, το , την AOL και το Twitter – αντέδρασε καταδικάζοντας τις κατασκοπευτικές ενέργειες, και εξέδωσε μια δήλωση εκφράζοντας την ανησυχία της για τις τελευταίες αποκαλύψεις των δράσεων της GCHQ, ζητώντας άμεσες μεταρ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν από την Guardian, το πρόγραμμα της GCHQ, με την κωδική ονομασία Optic Nerve, σύλλεγε screengrabs των συνομιλιών κάμερας και τα σχετικά μεταδεδομένα με εργαλεία της NSA όπως το Xkeyscore.
Οι Ron Wyden, Mark Udall και Martin Heinrich ανέφεραν:

“Είμαστε εξαιρετικά προβληματισμένοι από το δημοσίευμα σήμερα που αναφέρει ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ατόμων – συμπεριλαμβανομένων και νομοταγών Αμερικάνων – μπορεί να είχαν παρέδωσαν άθελα τους ιδιωτικά βίντεο του εαυτού τους και των οικογενειών τους στις μυστικές . Αν αυτή η δημοσίευση είναι ακριβής, δείχνει μια εκπληκτική έλλειψη σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών ελευθεριών των νομοταγών πολιτών.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).