NSA Microsoft

Bill Gates: ο Edward Snowden δεν είναι ήρωας

NSA-Microsoft

Όπως όλα δείχνουν, στις μεγάλες τεχνολογικές υπάρχουν πολλοί θαυμαστές του Edward . Σίγουρα όμως ο Bill Gates δεν είναι ένας από αυτούς.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Rolling Stone, ο συνιδρυτής της Microsoft και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δεν μάσησε τα λόγια όταν ρωτήθηκε τι πιστεύει για τον Snowden: Ήρωας ή προδότης;

“Νομίζω ότι παραβίασε το νόμο, οπότε σίγουρα δεν θα τον χαρακτηρίσω ως ήρωα”, δήλωσε ο Gates. “Αν έθετε αυτά τα ζητήματα στη χώρα του και να συμμετάσχει σε δράσεις πολιτικής ανυπακοής ή κάτι τέτοιο, ή αν ήταν πιο προσεκτικός όσον αφορά αυτά που έχει κυκλοφορήσει, τότε θα ταίριαζε περισσότερο το μοντέλο του “Εντάξει, πραγματικά προσπαθώ να βελτιώσω τα πράγματα.” Δεν θα σας πώ ότι τον θαυμάζω.”

Ο Gates δήλωσε ότι “πρέπει να γίνει μια συζήτηση” για τις υποκλοπές από την , αλλά άφησε να εννοηθεί ότι ορισμένες πτυχές της κυβερνητικής επιτήρησης είναι καλύτερα να μένουν μυστικές. Η Microsoft βέβαια, να υπενθυμίσουμε, είναι αρκετά εμπλεγμένη με το σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς από τις πρώτες κιόλας δημοσιεύσεις αναφέρθηκε η συνεργασία της με την NSA.
Τον περασμένο Ιούλιο, η ανέφερε ότι η Microsoft είχε βοηθήσει τόσο την NSA όσο και το FBI δίνοντας τους πρόσβαση σε δεδομένα των χρηστών της, όπως βίντεο και ήχο από τις συνομιλίες στο Skype και άλλα. Μια δημοσίευση του Der Spiegel, το Δεκέμβριο ανέφερε ότι η NSA χρησιμοποιεί ψεύτικα μηνύματα σφαλμάτων των Windows για να τους αποστέλλουν πληροφορίες οι ανυποψίαστοι χρήστες.

Βέβαια να υπενθυμίσουμε επίσης ότι η Microsoft ήταν η πρώτη που άρχισε να συνεργάζεται με την NSA στο πρόγραμμα PRISM.

PRISM-nsa

Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα, αν περιμέναμε να ακούσουμε μια διαφορετική δήλωση από τον κύριο Gates, μάλλον ζούμε σε άλλον πλανήτη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).