Microsoft: μπορούμε να διαβάζουμε τα email σας, χωρίς δικαστική εντολή

Η Microsoft κατάφερε πρόσφατα να συλλάβει έναν πρώην υπάλληλο ο οποίος στο παρελθόν είχε διαρρεύσει αντίγραφα των Windows 7 και 8 στο Internet, αλλά σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, η κατάφερε να προσδιορίσει την ταυτότητά του leaker όταν “διάβασαν” τα μηνύματα από τον του Hotmail του. Φυσικά αυτό έγινε χωρίς δικαστική απόφαση.

ios-6-spying

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι απολύτως νόμιμο να ελέγχει τους λογαριασμούς του Hotmail ή του Outlook.com χωρίς πρώτα να πάρει δικαστική άδεια γιατί αυτό που κάνει στην πραγματικότητα είναι ότι σαρώνει τους δικούς της διακομιστές για να πάρει για μια μια συγκεκριμένη περίπτωση. Μίλησε κανείς για το απόρρητο της ιδιωτικής μας ζωής;

Ο αντιπρόεδρος της Microsoft και γενικός σύμβουλος Frank Shaw ανέφερε σε μια δήλωση ότι η εταιρεία μπορεί να εξετάζει τους λογαριασμούς των χρηστών της για συγκεκριμένες πληροφορίες, αλλά δεν το κάνει, για να δώσει στους χρήστες της την ασφάλεια της ιδιωτικής ζωής.

Θυμηθείτε ότι η Microsoft με την εκστρατεία της Scroogled, αφορίζει την Google γιατί διαβάζει τα μηνύματα του Gmail. Η συγκεκριμένη καμπάνια της Microsoft, είναι κάτι που μας θυμίζει τους πολιτικούς της Ελλάδας. Δεν δεσμευόμαστε με νέες προτάσεις κάνοντας ακριβώς το αντίθετο, με ευθύνη, αλλά κατηγορούμε την αντίπαλη εταιρεία υποδεικνύοντας συνεχώς τι κακό κάνει.

Τέτοιες ειδήσεις, θα πρέπει να μας υπενθυμίζουν συνεχώς, ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η κάθε εταιρεία, επικαλούμενη το γεγονός ότι τα αποθηκεύονται σε δικούς της servers, έχει το “δικαίωμα” να τα χρησιμοποιήσει όπως αυτή θέλει.

Αλήθεια πόσοι από εσάς έχετε στείλει emails με εμπιστευτικά μηνύματα, ή ιδιωτικές φωτογραφίες;

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).