Electric Eel Το Πρώτο Ψηφιακό Προφυλακτικό

Το προφυλακτικό έχει αλλάξει ελάχιστα τα τελευταία 100 χρόνια, πράγμα αρκετά γελοίο αν σκεφτεί κανείς σε πόσο λίγους ανθρώπους αρέσει αυτό το παλιόπραμα. Στην πραγματικότητα, αρκετοί άνθρωποι είναι τόσο δυστυχισμένοι με το λάστιχο αυτό που δεν το χρησιμοποιούν καθόλου, ένα το οποίο οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Georgia πιστεύουν ότι μπορεί να λυθεί με ηλεκτρονικά. Ας δούμε το Eel.

2

Electric Eel

Ο Franz Peer και ο Andrew Quitmeyer δημιούργησαν ένα πρωτότυπο ενός open ψηφιακού προφυλακτικού που είναι κυριολεκτικά καλωδιωμένο με ηλεκτρόδια στο πλάι και ενωμένο με ένα μικροτηλεχειριστήριο. Η συσκευή δημιουργεί ηλεκτρικές ωθήσεις κατά μήκος του στελέχους, μιμούμενη την ευχάριστη αίσθηση που αμβλύνουν τα παραδοσιακά προφυλακτικά. Ονομάζεται -κάπως τρομακτικά- το Ηλεκτρικό Χέλι ή Electric Eel.

Οι ερευνητές δοκίμασαν με γενναιότητα το σεξ γκάτζετ στους ίδιους, όπως και σε άλλους και απ' ό, τι φαίνεται ο κόσμος βρήκε την αίσθηση «ευχάριστη, καθησυχαστική και συναρπαστική» – κάτι που φαντάζομαι ακολούθησε τον αρχικό τρόμο και την άβολη αίσθηση ότι ο ανδρισμός τους ίσως πάθαινε μια ελαφρά ηλεκτροπληξία.

Οι Peer και Quitmeyer δημιούργησαν δύο DIY εκδοχές του Electric Eel, μία που αποτελείται από ένα ξετυλιγμένο προφυλακτικό ενωμένο με ηλεκτρόδια και μία που είναι στην πραγματικότητα, αγώγιμη κάλτσα. To ενσωματωμένο χειριστήριο LilyPad Arduino μπορεί να λάβει διάφορες πληροφορίες και να προγραμματιστεί, έτσι οι τύποι αυτοί το στερέωσαν σε έναν ιμάντα στήθους και το προγραμμάτισαν να αισθάνεται την αναπνοή του συντρόφου σας, προσαρμόζοντας και τους ηλεκτρικούς παλμούς σε αυτό τον ρυθμό.

Μπορεί να ακούγεται τρελό και σίγουρα βρίσκεται σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης, αλλά αυτοί οι τύποι θέλουν σοβαρά να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά προφυλακτικών. Προσπαθούν να συγκεντρώσουν $10,000 στο Indiegogo και έχουν ξεκινήσει μια σχετική επιχείρηση που ονομάζεται commingle.io για να αναπτύξουν περισσότερη open source σεξουαλική τεχνολογία.

Η σκέψη είναι να εμπλουτίσουν το σεξουαλικό ερεθισμό μέσω υπολογιστή, δηλαδή το χακάρισμα sex toys. «Ο απώτερος στόχος μας είναι να παρέχουμε μια αρένα στην οποία οι άνθρωποι θα μπορούν να βρουν και να μοιραστούν νέα σχέδια και πακέτα για να χακάρουν υπάρχουσες ή να χτίσουν τις δικές τους», εξηγεί το σάιτ, για να αναπτύξουν «καινοτόμα μέσα αλληλεπίδρασης, νέες μορφές ερεθισμού και μεθόδους για την ασφαλή δημιουργία και sex toys από τον ίδιο τον χρήστη».

Φυσικά δεν είναι οι μόνοι που προσπαθούν να επανεφεύρουν το προφυλακτικό. Το ίδρυμα Gates, οργάνωσε μια Μεγάλη Πρόκληση για την εφεύρεση της «Νέας Γενιάς Προφυλακτικών» και χρηματοδότησε 13 φιναλίστ τον περασμένο Νοέμβριο, ώστε να αναπτύξουν τα πρότζεκτ τους. Ο στόχος ήταν ο ίδιος: Να βρεθεί ο τρόπος να γίνουν τα προφυλακτικά πιο ευχάριστα και εύκολο-φόρετα, ώστε να μην αμβλύνουν την αίσθηση, χαλώντας έτσι και τη διάθεση.

3
Electric Eel

«Το βασικό μειονέκτημα από την πλευρά του άντρα (σημείωση του συντάκτη: Δεν είναι μόνο άντρες) είναι ότι τα προφυλακτικά μειώνουν την ευχαρίστηση σε σύγκριση με το σεξ χωρίς προφυλακτικό, δημιουργώντας έναν συμβιβασμό τον οποίο πολλοί άντρες θεωρούν απαράδεκτο, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη ότι η απόφαση για τη χρήση πρέπει να γίνει μόλις πριν την επαφή», σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρόκλησης.

Τα περισσότερα πρότζεκτ του Ιδρύματος παρακάμπτουν αυτό το πρόβλημα με τη χρήση πιο λεπτών και πιο δυνατών υλικών: Πολυουρεθάνη, νανοϋλικά όπως η γραφίνη και ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο από τένοντες αγελάδας. Ένα άλλο design που ονομάζεται «Rapidom», είναι μια συσκευή που τραβά το προφυλακτικό με μια επιδέξια και εύκολη κίνηση. Έτσι έχουμε να περιμένουμε αυτές τις καινοτομίες, σε περίπτωση που το Ηλεκτρικό Χέλι δεν καταφέρει να φτάσει στα ράφια των sex shops.

vice.com

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).