AppBucket

Οι διαχειριστές του Appbucket παραδέχθηκαν την ενοχή τους

Δύο άνδρες που συνδέονται με το “πειρατικό” Android store Appbucket παραδέχθηκαν την ενοχή τους για παραβιάσεις του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκτιμά ότι η ιστοσελίδα κατάφερε να κερδίσει πάνω από 80.000 δολάρια κατά τη διάρκεια των ετών λειτουργίας της. Η τύχη του τρίτου εναγομένου του Appbucket είναι ακόμα άγνωστη.

AppBucket

Με τη βοήθεια της γαλλικής και της ολλανδικής αστυνομίας, το FBI κατάφερε να κλείσει τα “πειρατικά” Android stores applanet.net, appbucket.net και snappzmarket.com κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2012.

Οι κατασχέσεις των συγκεκριμένων domains ήταν οι πρώτες εναντίον πειρατικών αγορών για εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, ακολουθώντας παρόμοιες ενέργειες που γνωρίζουμε από κατασχέσεις ιστοσελίδων και sites.

Χθες το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι δύο από τους τρεις διαχειριστές της ιστοσελίδας έχουν δηλώσει ένοχοι για παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων. Ο Nicholas Narbone, 26 χρονών, και ο Thomas Dye, 21 χρονών υπέγραψαν συμφωνία συμβιβασμού με την κυβέρνηση και επί του παρόντος η δίκη έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Ιούνιο που μας έρχεται.

Δεν παρασχέθηκαν πληροφορίες σχετικά με το τρίτο εναγόμενο της παράνομης ιστοσελίδας, Thomas Pace, ο οποίος ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την εύρεση πειρατικών αντιγράφων εφαρμογών για Android καθώς και για τη διαχείριση των διακομιστών του site.

Οι αρχές εκτιμούν ότι διακινήθηκαν περισσότερες από ένα εκατομμύριο εφαρμογές μέσω του site, που στην λιανική κοστίζουν περίπου 700.000 δολάρια. Κατά τη διάρκεια των δύο ετών λειτουργίας του site, οι εναγόμενοι φέρεται ότι κέρδισαν πάνω από 80.000 δολάρια.

“Το FBI θα συνεχίσει να συνεργάζεται με διάφορους άλλους φορείς επιβολής του νόμου για τον εντοπισμό, τη διερεύνηση και τη δίωξη ατόμων και ομάδων που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους εγκληματικές δραστηριότητες που αποσκοπούν να επωφεληθούν από τη σκληρή δουλειά και τις αναπτυγμένες δημιουργικές ιδέες των άλλων,” δήλωσε ο Ειδικός Πράκτορας του FBI Johnson.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).