htc one m8

HTC One M8: Η νέα «ναυαρχίδα» της HTC

Τη νέα της «ναυαρχίδα» παρουσίασε η HTC: το HTC One M8 διαθέτει έναν ειδικό αισθητήρα βάθους, που επιτρέπει στον χρήστη να επεμβαίνει στο focus φωτογραφιών μετά τη λήψη τους. Επίσης, διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη και ισχυρότερα ηχεία σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

htc

Αναλυτές εκτιμούν ότι το M8 αποτελεί μία ευκαιρία για την εταιρεία να ανακτήσει χαμένο έδαφος έναντι της Samsung και της Apple, που χαίρουν πλεονεκτήματος λόγω των μεγάλων budgets τους στον τομέα του μάρκετινγκ. «Αν και το περσινό One θεωρήθηκε από πολλούς ως το καλύτερο smartphone του 2013, η εταιρεία δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει αυτό» ανέφερε στο BBC ο Μπεν Γουντ, επικεφαλής έρευνας στην εταιρεία συμβούλων τεχνολογίας CCS Insight.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου smartphone είναι ένας αισθητήρας στο πίσω μέρος για την καταγραφή απόστασης. Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται από μία ειδική εφαρμογή για να δίνεται στον χρήστη τη δυνατότητα να «μιμηθεί» το εφέ της αλλαγής focus μετά τη λήψη φωτογραφίας, διατηρώντας κάποια από τα στοιχεία της καθαρά, αλλά θολώνοντας κάποια άλλα. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να προσθέσει διάφορα εφέ στο φόντο μιας φωτογραφίας, ενώ κρατά το κύριο «αντικείμενο» αναλλοίωτο.

Ειδικότερα, στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχουν κάμερες (Duo Camera). Η Duo Camera βασίζεται στο concept “UltraPixel” της HTC, το οποίο επικεντρώνεται σε μεγαλύτερα pixels στον αισθητήρα. Το αποτέλεσμα είναι μία ιδιαίτερα αποδοτική των 4,1 megapixels. Με τα δεδομένα βάθους έχει να κάνει η δευτερεύουσα . Παράλληλα, έχει αναβαθμιστεί και η κάμερα στο μπροστινό μέρος, στα 5 megapixels.

 

REUTERS/BRENDAN MCDERMID

 

Ένα επιπλέον στοιχείο είναι η δυνατότητα ενεργοποίησης του τηλεφώνου χωρίς πάτημα του κουμπιού «on», μέσω αφής. Διαφορετικές κινήσεις swipe στην οθόνη επιτρέπουν στον χρήστη να επανέλθει σε αυτό που έκανε πριν ή να μεταβεί σε μία ροή ειδήσεων και updates κοινωνικών δικτύων. Επίσης, η εταιρεία υποστηρίζει ότι, παρά τη μεγαλύτερη, 5 ιντσών, οθόνη, το Μ8 έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κατά 40%. Ωστόσο δεν υπάρχει αποτυπώματος.

Ο επεξεργαστής είναι quad-core Qualcomm Snapdragon 801, το λειτουργικό Android 4.4 και υπάρχουν 2 GB RAM. Ο αποθηκευτικός του είναι 16 ή 32 GB (επεκτάσιμος μέσω κάρτας microSD). Η ανάλυση οθόνης είναι στα 1920×1080, ενώ το εξωτερικό της συσκευής παραμένει μεταλλικό. Η HTC ανέπτυξε μία μέθοδο ενσωμάτωσης των κεραιών κατευθείαν μέσα στο μεταλλικό «σώμα», κάτι το οποίο έκανε εφικτό τον σχεδιασμό του νέου κινητού.

Πηγή: naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).