turkey twitter

Οι Τούρκικες εταιρείες παροχής Internet μεταμφιέστηκαν σε Google DNS!!

Google DNS
DNS

Η απόφαση της ς να εμποδίσει την σε δημοφιλείς ιστοσελίδες ώθησε πολλούς πολίτες της χώρας να χρησιμοποιήσουν DNS της Google για να παρακάμψουν την απαγόρευση. Σήμερα, η εταιρεία δήλωσε ότι οι περισσότερες Τουρκικές εταιρείες υπηρεσιών Διαδικτύου έχουν μεταμφιεστεί σε Google DNS, προφανώς για να κατασκοπεύουν τους χρήστες τους.

Η κίνηση αυτή έρχεται μια εβδομάδα μετά από την απαγόρευση των DNS της εταιρείας από την Τούρκικη κυβέρνηση “Έχουμε λάβει πολλές αξιόπιστες αναφορές και έχουμε επιβεβαιώσει και με δικές μας έρευνες ότι οι υπηρεσίες Name System της Google (DNS) έχουν υποκλαπεί” δήλωσε η εταιρεία με μία δημοσίευση στο blog της.
Τι σημαίνει το “υποκλαπεί;” Οι Τούρκικες εταιρείες παροχής υπηρεσιών Internet, έχουν μεταμφιεστεί σε Google!!

Κατά τις πρώτες ημέρες της απαγόρευσης της Τουρκίας στο Twitter και αργότερα στο YouTube, οι τούρκοι πολίτες ήταν σε θέση να αποκαταστήσουν την πρόσβασή τους στις ιστοσελίδες δρομολογώντας την κυκλοφορία τους μέσω των DNS της Google. Αλλά τώρα οι Τούρκικες ISPs δημιούργησαν servers που φαίνεται ότι είναι της Google, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Google, θέτοντας σε κίνδυνο τους χρήστες που θα μπορούσαν να παρακολουθούνται από την κυβέρνηση.

Η Τουρκία εμπόδισε την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα που προαναφέραμε όταν ο πρωθυπουργός, Recep Erdoğan, βρέθηκε να έχει εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο. Από τα δίκτυα που απαγορεύτηκαν διέρρευσαν ηχογραφήσεις που αποδεικνύουν ότι ο γιος του του Τούρκου πρωθυπουργού διαθέτει μεγάλα χρηματικά ποσά. Ο Erdoğan αρνήθηκε την αυθεντικότητα των ηχογραφήσεων, δηλώνοντας ότι είναι έργο του αντιπάλου του, Fethullah Gulen. Από τότε απαγόρευσε την πρόσβαση στις ιστοσελίδες πιστεύοντας ότι θα σταματήσει τις διαρροές, αλλά και την κοινωνική κατακραυγή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).