Hackers διέρρευσαν 7 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες στο διαδίκτυο

Mια ομάδα , oι οποίοι αυτοαποκαλούνται ως “Αnonymous Ukrain”, ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους τα στοιχεία 800 εκατομμυρίων κλεμμένων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

hackers

Για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, οι hackers ανέβασαν ένα μέρος των στοιχείων σε file-sharing ιστότοπους και δημοσίευσαν links στο Pastebin, που παραπέμπουν στα παραβιασμένα δεδομένα.

έχουν μέγεθος 300MB και περιέχουν πληροφορίες για 7 εκατομμύρια κάρτες τύπου MasterCard, Visa, Discover και American . Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι τα δεδομένα προέρχονται εν μέρει από τις επιθέσεις κατά της αμερικανικής εταιρείας Target – αμερικανοί πολιτικοί κατηγορούν τους χάκερ από την Ουκρανία για διείσδυση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της ς καταστημάτων λιανικής πώλησης και την υποκλοπή των στοιχείων 40 εκατομμυρίων καρτών πληρωμών.

Ωστόσο η πραγματική ταυτότητα των hackers παραμένει υπό αμφισβήτηση. Σύμφωνα με ερευνητές ασφάλειας της Massive PR, η ομάδα hacking που βρίσκεται πίσω από τη διαρροή των δεδομένων εκμεταλλεύεται το όνομα των Anonymous Ukraine, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για μια τελείως διαφορετική ομάδα.

Οι Anonymous της Ουκρανίας χρησιμοποιούν κάποιους standar λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων για την προώθηση των δράσεών τους: το @UkraineAnon στο Twitter, το Anon.Ukraine στο Facebook, και το Ukrhack στο vk.com. Τα συγκεκριμένα προφίλ έχουν χρησιμοποιηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα, εφιστώντας την προσοχή στις αναταραχές στην Κριμαία, και στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Ωστόσο κανένας από τους λογαριασμούς των hackers δεν έχει αναφέρει τη διαρροή των πιστωτικών καρτών, η οποία ανακοινώθηκε μέσω του λογαριασμού @Op_Ukraine. Στο συγκεκριμένο προφίλ στο Twitter, το οποίο είναι ενεργό εδώ και τρεις ημέρες, έχουν αναρτηθεί μηνύματα που αφορούν αποκλειστικά τη διαρροή των δεδομένων.

“Πιστεύουμε ότι κάποιος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το όνομα των Anonymous Ukrain”, δήλωσε ο Zimmatore El Reg της Massive PR. “[Η διαρροή] δεν ανακοινώθηκε από τους επίσημους λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων των Anonymous, οι οποίοι ανακοινώνουν συνήθως με περιφάνεια τέτοιου είδους επιτεύγματα”.

“Έχουμε παρατηρήσει ωστόσο ότι η διαρροή των στοιχείων συζητείται σχεδόν αποκλειστικά από το ρωσικό φόρουμ.”, επισήμανε ο ερευνητής, αφήνοντας αιχμές ότι ρώσοι hackers ενδέχεται να βρίσκονται πίσω από τους “Anonymous Ukrain”.

Secnews.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).