Διοικητικές αλλαγές στη Microsoft

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της , Satya Nadella, μέσω ενός ηλεκτρονικού μηνύματος, προς τα στελέχη της εταιρείας, ανακοίνωσε μια σειρά διοικητικών αλλαγών.

microsoft Satya Nadella

Καταρχήν, ο Phil Spencer προάγεται στη θέση του επικεφαλής για τα Xbox και Xbox Live, ο οποίος θα αναφέρεται στον επικεφαλής του τμήματος των , Terry Myerson και θα είναι υπεύθυνος για το σύνολο του software που αφορά τις κονσόλες Xbox.

Η προαγωγή του Spencer έρχεται σαν απόρροια της πρόσφατης αποχώρησης του επικεφαλής των προϊόντων Xbox, Marc Whitten.

Η επόμενη διοικητική αλλαγή αφορά την ανάληψη των καθηκόντων του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου για το Cloud και τις Επιχειρήσεις από τον Scott Guthrie, ο οποίος εκτελούσε τα ίδια καθήκοντα κατά τους τελευταίους μήνες σαν προσωρινός Αντιπρόεδρος.

Ο Guthrie εργάζεται για τη Microsoft τα τελευταία 15 χρόνια, έχει εργαστεί στην ανάπτυξη σχετικών προϊόντων cloud και θεωρείται ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με την κοινότητα των developers.

Η τρίτη αλλαγή είναι στην ουσία μια επιβεβαίωση. Πρόκειται για την επιβεβαίωση ανάληψης καθηκόντων στη Microsoft από τον πρώην CEO της Nokia, Stephen Elop.

Όπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα του Nadella, ο Elop θα αναλάβει καθήκοντα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του Τμήματος Συσκευών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Nokia, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός του Απριλίου.

Στα καθήκοντα του Elop θα περιλαμβάνονται προϊόντα όπως τα , Surface και το hardware του Xbox, ενώ θα αναφέρεται απευθείας στον Satya Nadella.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft, έρχονται λίγες μόνο ημέρες πριν το συνέδριο Build για τους developers της εταιρείας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο.

Όπως τόνισε στο μήνυμά του ο Satya Nadella, οι αλλαγές αυτές έγιναν ώστε να βοηθηθεί η εταιρεία να επιτύχει τους νέους της στόχους που πλέον εκφράζονται από το σλόγκαν «-first, cloud-first».

naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).