Malware σε μήνυμα που ισχυρίζεται ότι τρακάρατε ένα αυτοκίνητο

Πώς θα αντιδρούσατε αν έχετε λάβει ένα email από κάποιον που ισχυρίζεται ότι έχετε χτυπήσει το αυτοκίνητό του; Ο αποστολέας μάλιστα έχει επισυνάψει και μα της ζημιάς που του προκαλέσατε και σας προτρέπει να την δείτε. Αν την ανοίγατε θα ήταν μεγάλο λάθος.

ferrari-crash

Οι απατεώνες φαίνεται ότι ανακάλυψαν τον παραπάνω τρόπο για να ξεγελάσουν τα θύματα τους στέλνοντας τους ένα e-mail με τίτλο “Τροχαίο ατύχημα με το αυτοκίνητό σας.”

“Καλημέρα! Χτυπήσατε το αυτοκίνητό μου στο δρόμο. Κοιτάξτε αυτές τις φωτογραφίες στο συνημμένο αρχείο και επικοινωνήστε μαζί μου το συντομότερο δυνατό. Διαφορετικά, θα προβώ σε νομικές ενέργειες,” αναφέρει το μήνυμα.

Το αρχείο που περιέχει (το μπορεί πάντα να αλλάξει) ονομάζεται IMG_0612.zip, και μέσα στο zip δεν περιέχεται εικόνα, αλλά ένα Malware. Η Cisco ανακάλυψε τα πρώτα μηνύματα στις 17 Μαρτίου, αλλά σύμφωνα με Hoax Slayer και άλλους, εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να κυκλοφορούν.

Αν συναντήσετε τέτοιο μήνυμα, μην το ανοίξετε. Αν το ανοίξετε μην εκτελέσετε τα συνημμένα καθώς είναι κακόβουλα .exe και όχι φωτογραφίες, όπως ισχυρίζεται το μήνυμα.

Αν είστε ήδη θύμα αυτής της απάτης, σκανάρετε όλο τον σας με ένα αξιόπιστο anti-virus και αλλάξτε όλους τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε στο δια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).