Filmakerz: απόφαση δικαστηρίου άρει την απαγόρευση σε πειρατικό site

Ανοίγει ξανά το Filmakerz. Το Εφετείο της Ρώμης, στην Ιταλία, συμφώνησε να άρει την απαγόρευση που είχε επιβληθεί σε μια πειρατική ιστοσελίδα από τις εταιρείες διανομής internet της χώρας.
Filmakerz

Το Filmakerz.org θα ξαναγυρίσει στους browsers των μελών του, αφού το δικαστήριο αποφάσισε ότι η απαγόρευση ήταν υπερβολικά μεγάλη. Το δικαστήριο αλλάζοντας την απόφαση του πρωτόδικου, πρότεινε ότι θα απαγορεύσει συγκεκριμένες διευθύνσεις URL, και όχι όλο το domain. Βέβαια η τελευταία απόφαση αναφέρει και το εξής σημαντικό: Ότι οι περιοχές που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα θα πρέπει να έχουν και κάποιο κέρδος.

Η πρώτη απόφαση από την Εισαγγελία της Ρώμης, τον περασμένο μήνα, απαγόρευε την πρόσβαση στο Filmakerz.org, αλλά και σε 45 άλλες ιστοσελίδες.

Ενώ τα περισσότερα από αυτά τα sites αποφεύγουν να παρασταθούν στο δικαστήριο, το Filmakers.org πήγε την υπόθεσή στο Εφετείο. Προς ανακούφισή των διαχειριστών του, οι δικαστές άλλαξαν την ποινή, αναφέρωντας ότι ήταν υπερβολικά μεγάλη.

Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι δημιουργεί μια και για άλλες ιστοσελίδες που ήθελαν αλλά δεν τολμούσαν να εναντιωθούν στον νόμο. Ο Fulvio Sarzana, που ήταν ο συνήγορος υπεράσπισης της ιστοσελίδας, πιστεύει ότι η απόφαση ήταν ένα πλήγμα στις αυξανόμενες προσπάθειες των αρχών και των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων να λογοκρίνουν το Δια.

Η απόφαση περιέχει δύο σημαντικές διατάξεις, όπως αναφέρει. Η κυριότερη είναι ότι ο εισαγγελέας θα πρέπει να παρέχει αποδείξεις ύπαρξης ενός κερδοσκοπικού κινήτρου για να εκδώσει εντολή αποκλεισμού.
Το δεύτερο είναι ότι οι ιστοσελίδες που περιέχουν και νόμιμο περιεχόμενο, δεν θα πρέπει να αποκλείονται εξ ολοκλήρου.

Αυτή η αντίληψη έχει αναφερθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, ιδίως όταν οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων απέστειλαν ειδοποιήσεις DMCA σε εταιρείες όπως τνη Google, ζητώντας την απομάκρυνση της αρχικής σελίδας παράνομων ιστοσελίδων και όχι την απομάκρυνση των παράνομων συνδέσεων που οδηγούσαν προς αυτήν.

Η ιστοσελίδα Filmakerz.org θα είναι διαθέσιμη στους Ιταλούς σύντομα, καθώς η απόφαση έχει ήδη αποσταλεί στις τοπικές ISPs.

Είναι ασαφές μέχρι στιγμής αν άλλες περιοχές θα προσπαθήσει να σε μετρητά για την επιτυχία της Filmakerz.org , αλλά οι πιθανότητες είναι ότι πρόκειται να κερδίσει αν το πράξουν . Εξαρτάται , βέβαια , για το πώς η αρχική διάταξη διατυπώθηκε και αν είστε ακόμα πρόκειται να τον κόπο να δοκιμάσετε .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).