Επιχειρήματα της Microsoft για την αναβάθμιση στα Windows 8.1 από XP

Η Microsoft παραθέτει τα επιχειρήματα με τα οποία επιχειρεί να πείσει χρήστες και κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις ότι το επικείμενο τέλος της υποστήριξης των Windows XP αποτελεί μια ευκαιρία για . Μεταξύ αυτών αναφέρει πως «είναι πολύ πιθανό» να κοστίσουν λιγότερο η αντικατάσταση παλαιότερων υπολογιστών και η αναβάθμιση στα νέα Windows και Office και ότι οι εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί για τα XP δεν θα εξελίσσονται και ότι τα XP είναι (ήδη) 5 φορές πιο ευπαθή από τα Windows 8.1.

Microsoft

Πάντως, η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα το πρώτο Update στα Windows 8.1. Στις αλλαγές που θα φέρει η ενημέρωση αυτή λέγεται ότι θα είναι η διευκόλυνση της χρήσης του λειτουργικού με το παραδοσιακό πληκτρολόγιο και το ποντίκι παρά με την αφή (αφού πολλά συστήματα δεν έχουν οθόνη αφής) και η εμφάνιση tiles για την αναζήτηση, τον τερματισμό της λειτουργίας του συστήματος και τις στην λεγόμενη επιφάνεια Start ώστε να μην χρειαστεί ο χρήστης να τα αναζητήσει σύροντας το mouse δεξιά στο πλάι (αν και το search λειτουργεί πληκτρολογώντας κυριολεκτικά στα τυφλά). Ακόμα, λέγεται πως θα διευκολύνει το κλείσιμο των app (το οποίο γίνεται σύροντας με το mouse το παράθυρο της εφαρμογής προς το κάτω μέρος της οθόνης).

Μπορείτε να διαβάσετε τα επιχειρήματα της Microsoft με τίτλο «H εποχή των Windows XP τελειώνει: Τι σημαίνει για τις μικρές επιχειρήσεις και γιατί δεν πρέπει να περιμένετε για να κάνετε αναβάθμιση»

«Πολλά έχουν αλλάξει την τελευταία δεκαετία από τότε που η Microsoft Corp.  λάνσαρε τα Windows XP και το Office 2003. Τα hardware είναι λιγότερο ακριβά, οι συσκευές είναι πιο μικρές, τα λειτουργικά συστήματα είναι πιο γρήγορα και τα είναι πιο έξυπνα από ποτέ.

Επιπλέον, ο τρόπος που εργαζόμαστε έχει αλλάξει σήμερα, περισσότερο από ποτέ. Είμαστε  περισσότερο εν κινήσει και περισσότερο κοινωνικοί στην εργασία μας.  Παρ' όλα αυτά, παρ' όλες αυτές τις εξελίξεις σύμφωνα με το Stat Counter, περίπου 21% των υπολογιστών παγκοσμίως χρησιμοποιούν ακόμα Windows XP.

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για τις μικρές επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν τις τεχνολογίες τους σε Windows 8.1 και Office 365. Αυτό, διότι από τις 8 Απριλίου 2014 η Microsoft δε θα παρέχει αναβαθμίσεις ασφαλείας για τα Windows XP και Office 2003, και οι επιχειρήσεις δε θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν τεχνική υποστήριξη από την εταιρεία.

Βέβαια, η δεν είναι το μόνο πράγμα που έχει αλλάξει την τελευταία δεκαετία. Πολλά έχουν αλλάξει αναφορικά με τις προσδοκίες που έχουν οι πελάτες και οι  εργαζόμενοι από τις μικρές επιχειρήσεις.  Σύμφωνα με μια πρόσφατη της Microsoft  σε περισσότερους από 1.400 καταναλωτές, ένας από τους τρόπους που οι πελάτες αξιολογούν μια επιχείρηση είναι από την τεχνολογία που χρησιμοποιεί. Συγκεκριμένα, περίπου τα δύο τρίτα είπαν ότι μια μικρή επιχείρηση θεωρείται ξεπερασμένη αν το της σύστημα ή οι υπολογιστές της είναι μεταξύ 5 και 10 ετών.

Για πολλές επιχειρήσεις, το να δίνουν στους υπαλλήλους και τους πελάτες τους αυτό που θέλουν, είναι αρκετός λόγος για να αναβαθμίσουν το σύστημα τους.  «Οι μικρές επιχειρήσεις ανησυχούν για την ανάπτυξή τους. Οι μοντέρνες τεχνολογίες όπως τα Windows 8.1 και Office 365 δίνουν στις μικρές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να εργάζονται πιο έξυπνα, να αυξάνουν την πελατειακή τους βάση και να γίνονται πιο επικερδείς», είπε ο Thomas Hansen, Vice President Worldwide Small and Medium Business στη Microsoft. «Σήμερα, η τεχνολογία επιτρέπει τις μικρές επιχειρήσεις να ανταγωνίζονται επιτυχώς μεγαλύτερους ανταγωνιστές. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα του Boston Consulting Group  δείχνει ότι οι τεχνολογικά καταρτισμένες μικρές επιχειρήσεις δημιούργησαν νέες δουλειές δύο φορές πιο γρήγορα και μεγάλωσαν τα κέρδη τους 15% ταχύτερα από αυτές που χρησιμοποιούσαν λιγότερο αναβαθμισμένη τεχνολογία.»

Τι σημαίνει «τέλος υποστήριξης» για τις επιχειρήσεις;

Το τέλος της υποστήριξης δεν σημαίνει ότι από τις 8 Απριλίου 2014, τα Windows XP και Office 2003  θα σταματήσουν να λειτουργούν ξαφνικά. Παρ' όλα αυτά, δε θα υπάρχουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας ή τεχνική υποστήριξη για Windows XP, που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων και των ακόλουθων:

  • Υψηλότερο κόστος και χαμηλότερη παραγωγικότητα: Η μείωση των λειτουργικών εξόδων και η βελτίωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων είναι ανάμεσα στις ύψιστες προτεραιότητες των μικρών επιχειρήσεων. Οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το ότι το 47% των μικρών επιχειρήσεων δήλωσαν ότι η έλλειψη πόρων είναι ένας σημαντικός λόγος για τη μη αντικατάσταση παλαιότερων υπολογιστών, παρόλο που παρουσιάζουν συχνά προβλήματα και μειώνουν την παραγωγικότητα (Techaisle, 2013). Παρ' όλα αυτά, μακροπρόθεσμα, η αντικατάσταση παλαιότερων υπολογιστών και η αναβάθμιση στα νέα Windows και Office είναι πολύ πιθανό να κοστίσουν λιγότερο. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι μικρές επιχειρήσεις δαπανούν κατά μέσο όρο $427 σε επισκευές για υπολογιστές που είναι 4 ετών ή πιο παλιοί, χωρίς να αναφέρουμε τις ώρες χαμένης παραγωγικότητας για την επίλυση των προβλημάτων.
  • Η έκθεση σε κινδύνους ασφάλειας και συμβατότητας: Η ασφάλεια είναι, βεβαίως, μια μεγάλη ανησυχία για όλες τις επιχειρήσεις. Οι υπολογιστές που δεν υποστηρίζονται και δεν έχουν λάβει τις ενημερώσεις είναι ευπαθείς σε κινδύνους ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα της ομάδας Microsoft's Trustworthy Computing έδειξε ότι τα  XP είναι 5 φορές πιο ευπαθή σε κινδύνους και επιθέσεις από ότι τα  Windows 8.1.
  • Έλλειψη νέων εφαρμογών: Μετά την 8η Απριλίου 2014, οι προγραμματιστές εφαρμογών και οι πάροχοι ανεξάρτητων λύσεων που κάνουν υλοποιήσεις για Windows XP δε θα εκδώσουν νέες αναβαθμίσεις για υπάρχοντες εφαρμογές και δε θα δημιουργήσουν νέες λύσεις για αυτές.  Με άλλα λόγια, οποιεσδήποτε λύσεις υπάρχουν στα τωρινά Windows XP, θα παραμείνουν όπως έχουν, από άποψη χαρακτηριστικών και βελτιώσεων. Οι υπολογιστές σας δε θα εξελίσσονται ταυτόχρονα με τον πελάτη σας, αλλά και με τις σύγχρονες απαιτήσεις της ανταγωνιστικής αγοράς.»

in.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).